Business

Der er bred enighed om, at bankfilialer snart er en ting, der hører fortiden til. I hvert fald i den skala, som de tidligere har domineret landet i.

Virksomhed

TjekLån

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjek-laan.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 13. november

Udfasning af bankfilialer har skabt massiv udbyderkonkurrence

Tallene er chokerende for de fleste: i 2006 var der mere end 2.000 bankfilialer over hele Danmark. Dette tal faldt i løbet af blot 10 år ned til blot 948. ”Bankernes storhedstid er omme”, er hvad, man ofte hører inden for finansverdenen.

Men hvorfor har denne udvikling fundet sted? En stor del af svaret findes uden tvivl i teknologiens stadig fremskridende popularitet. Der er, kort sagt, ikke et ligeså stort behov for de fysiske banker, nu hvor det er blevet en mulighed selv at håndtere sin økonomi over nettet.

Det er naturligvis ikke sandsynligt, at samtlige af landets banker vil lukke inden for det næste årti. Men ”skaden” er sket, og effekterne har fundet sted: danskernes økonomi er blevet digitaliseret. Og denne digitalisering har muligvis mere vidtrækkende konsekvenser, end hidtil troet; eksempelvis når det kommer til online lån.

Lånerne nyder godt af bankfilialernes udfasning

Netop grundet digitaliseringen og bankfilialernes udfasning, er der oplevet en stigende popularitet inden for online lån. Før i tiden var det naturligt for folk at ty til deres bank, hver gang de skulle bruge penge på noget. Dette er ikke længere tilfældet. Folks indstilling til bankerne har ændret sig og i takt med dette, har deres indstilling til online lån ændret sig tilsvarende. Mange mennesker betragter det nu som en hel del nemmere, blot at gå på internettet, hvis der mangler lidt penge til dagen og vejen. Hvilken effekt har dette haft for lånerne?

Online lånets tiltagende gruppe tilhængere har naturligvis den konsekvens, at flere og flere udbydere vil komme på banen. Flere udbydere betyder, indlysende nok, mere konkurrencedygtige tilbud. Med lånets stigende popularitet, bliver det altså en hel del billigere at være kunde på markedet. Online lånet har aldrig trivedes, som det gør med nedtrapningen af bankfilialerne. Befolkningens holdning til situationen er mere eller mindre enstemmig: hvorfor bruge lang tid på måske at blive godkendt til et lån, når man nemt og billigt kan låne penge fra sin sofa?

Online lånets stigende, faldende og stigende popularitet

Online lånet så, som sagt, sin primære storhedstid da digitaliseringen først fandt sted. Efterfølgende faldt lånene dog en smule i popularitet, efter TV programmer og diverse skræmmekampagner har udmundet i frygt for denne lånetype. Pludselig blev folk bange for at låne penge af frygt for at ende som menneskerne på TV.

Denne frygt er dog langsomt ved at fortage sig, og det ser ud til at online lånet kommer tilbage i danskernes bevidsthed som en bæredygtig løsning på økonomiske problemer. Folk har tilsyneladende indset at skræmmekampagnerne netop blot var det: skræmmekampagner. Eftersom bankfilialerne ikke viser tegn på et comeback, er folk langsomt begyndt at igen ty til de nemmere online lån. Hvorvidt denne anden epoke af de online låns storhedstid vil komme til at vare ved, er indtil videre kun noget, man kan gisne om.