Business

Uanset om man er privatperson eller handler i forbindelse med sit erhverv, er der nogle meget firkantede regler forbundet med at skulle importere biler til Danmark – og skulle man ikke før have stiftet bekendtskab med disse, er det vigtigt, at man undersøger aktuelle regler og vilkår, inden man igangsætter en import.

Virksomhed

Afgiftsportal

Telefon

70 25 24 14

E-mail

info@afgiftsportal.dk

Webside

https://www.afgiftsportal.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. januar

Sådan får du hurtig afgiftsafregning ved bilimport

Men for mange er denne proces ikke så overskuelig, som man måske kunne håbe på. Og selv for en garvet bilforhandler kan det være et omsonst regelsæt at sætte sig ind i, da betingelserne ofte ændres, og da konsekvenserne også først viser sig, når importen har fundet sted.

I artiklen her har vi forsøgt at beskrive, hvordan man dog kan komme lettere igennem med en hurtig afgiftsberegning – og hvordan man dermed også får håndteret en importsag rigtig første gang. Læs med videre og kom godt i mål med din næste bilimport.

Hurtig ekspederingssag for private

Agerer du som privatperson, når du vil importere en ny eller brugt bil, har du en unik mulighed for hurtig og billig import af bil. For selvom der gælder samme regler for private og erhverv, er der en behandlings- og ekspederingsform, der udelukkende tilbydes til private, og som generelt speeder sagen op.

Denne løsning kaldes ’selvanmeldelse’, og i korte træk går det ud på, at man får en anden aktør til at håndtere anmeldelsesprocessen i stedet for SKAT selv. Og dermed kommer man ikke bagerst i køen hos SKAT selv og får dermed også en hurtigere håndtering af sagen.

Ved brug af privat selvanmeldelse skal du dog være opmærksom på, at du modsat hos SKAT vil blive oplagt at betale for denne administration – og i langt de fleste tilfælde vil man også generelt være dårligere stillet, da man ikke har samme klageret og -mulighed, som man har, var det SKAT selv, der håndterede sagen – og det er træls, hvis man eksempelvis får problemer med sagen undervejs.

Mere specifik er man faktisk helt fritaget retten til at klage til Motorankenævnet, hvis man har brugt denne service – men vælger man dog en af de samarbejdspartnere, der er registreret og godkendt af SKAT og offentliggjort på deres hjemmeside, vil man altid være på den sikre side alligevel.

Sådan betaler du din afgift

Har du foretaget en importanmeldelse, vil du modtage en kvittering i din egen mappe på skat.dk – og har du ingen anfægtelser af denne, skal du blot betale online. Uanset om du handler som privat eller erhverv, er der ikke nogen forhold, der gør det hverken lettere eller sværere at håndtere denne betaling – og da man allerede har bilen i sin varetægt, inden afgiftsberegningen betales, skal man faktisk ikke forholde sig til mere.

Dog skal man altid være opmærksom på, at en fejlangivelse eller misforståelse fra SKATs side altid kan håndhæves – og skulle man have valgt en løsning, hvor man ikke har fået en sagkyndig til at bistå dig som privat, kan man ende med at skulle betale en ekstraregning, når sagen tages op til ekstra behandling og skal genforhandles.