Business

Indbrud er enhver boligejers største mareridt

Virksomhed

Bedst & Billigst

Telefon

70 26 74 74

E-mail

bb@bedst-billigst.dk

Webside

https://www.bedst-billigst.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 30. september

Guide: Indbrudssikring af din bolig

Og med over 40.000 rapporterede indbrud i Danmark om året, er det vigtigt at tage stilling til, hvordan du sikrer dig selv og din bolig bedst muligt imod indbrud. Læs videre og bliv klogere på tyverisikring, og hvad du selv kan gøre for at forhindre indbrud i dit hjem.

Sådan kommer tyvene ind

Op imod hver tredje af alle danskere har haft indbrud i deres nuværende bolig eller har oplevet forsøg på indbrud. Og der er mange forskellige indgang til dit hjem, som tyve kan bryde ind gennem. Herunder ses en oversigt over de mest benyttede adgangsveje i forbindelse med indbrud:

●Knuste ruder

●Ruder, der fjernes ved at pille udvendige lister af

●Opbrudte vinduer

●Terrassedøre

●Hoveddøre

●Kælderdøre

Hvis du vil indbrudssikre dine døre

Som udgangspunkt bør alle yderdøre i huset være sikret lige godt. Det giver ingen mening at have en meget indbrudssikker hoveddør, hvis terrassedøren til gengæld er gammel og nem at få op udefra. En tyv vil med en hurtig runde rundt om huset med det samme kunne udse sig den nemmeste adgang til din bolig. Hvis dit hus ikke er vedligeholdt, kan det gøre det nemmere for tyven at trænge ind.

Overvejer du at udskifte døre eller vinduer i dit hjem? På Bedst & Billigst er der mange forskellige billige døre og vinduer til salg til konkurrencedygtige priser.

Låse

Det er meget normalt, at yderdøre har et eller flere vinduer i sig, og derfor bør låsen i døren være udesikker. En udesikker lås betyder, at den ikke kan åbnes indefra, når den er blevet låst udefra med en nøgle. En udesikker lås gør det umuligt for tyven at stikke hånden ind gennem en knust rude og åbne låsen på den måde.

Terrassedøre

Det er også en stor fordel at sikre terrassedøre med indvendige låse. Herved forhindrer du, at tyven har en nem flugtvej. Du skal naturligvis huske at låse døren indefra og fjerne nøglen fra låsen. Husk at lade nøglen være i, når du er hjemme, eller hav eventuelt et fast sted til nøglen.

Derudover bør terrassedøre også sikres mod, at indbrudstyven fjerner listerne omkring ruden og tager den ud. Det kan du gøre ved enten at lime listerne på med silikone eller skrue dem fast med envejsskruer.

De typiske hæve/skydedøre, der er monteret i mange parcelhuse, kan du ligeledes sikre med indvendige låse. Her kan tyven nemlig nemt tage døren ud ved at løfte den gående dør af skinnen.

Beslag

Det er også muligt at forstærke yderdøre med ekstra beslag. Du kan eksempelvis bruge slutblik og dækskinner, som monteres i karmen der, hvor låsen sidder.

Hvis døren er hængslet udvendigt, kan du montere nokker ved hvert hængsel. Således undgår du, at tyven kan fjerne døren ved at save hængslerne over.

Derudover kan dørkarmene også forstærkes med et profiljern eller en lille jernplade, der bukkes omkring karmen, og dermed bliver det vanskeligere at bryde døren op med et koben.

Er døren mindre solid, fx en fyldningsdør, kan du forstærke indersiden af døren med en metalplade. Det også en god idé at montere et sikkerhedsslutblik, der modvirker, at karmen flækker, hvis døren brydes op.

Kælderdøre

En kælderdør er ekstra udsat og bør derfor også sikres. En kælderdør kan sikres ligesom andre yderdøre. Men derudover Ud over kan du også sikre en kælderdør med en jernbom, som du sætter på tværs af døren og låser med en hængelås.