Business

Hvis de nære fremtidsplaner står på køb af bolig, er der mange forhold, man skal kende til.

Virksomhed

Nem Advokat

Adresse

Stationsparken 26.2, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 41 61

E-mail

info@nemadvokat.dk

Webside

https://www.nemadvokat.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 4. oktober

En bolighandel er ikke bare en bolighandel

Banken, mægleren, sælger og køber har hver især krav og ønsker, som der skal tages hensyn til. Derudover indebærer en bolighandel en masse dokumenter og regler.

“Jeg kan klare alting selv”

Man kan enten gøre det hele selv, eller købe sig til hjælp. Hvis man føler sig godt tilpas med at have styr på alle handlens forhold, dokumenter og regler, kan man godt klare det selv, men for nogle er der ikke tid til både arbejde, børn og bolighandel. Hvis det er tilfældet, kan man købe sig til hjælp hos en boligadvokat, som enten rådgiver undervejs, eller står for alt omkring handlen.

Man kan finde flere af slagsen, og boligadvokat priser varierer alt efter ydelser og erfaring. Hos de fleste kan man få god køberrådgivning, så man sikrer sig en god oplevelse med handlen.

Banken kræver sit

Først og fremmest skal banken give en lov til at optage boliglån, og her er der flere ting, der skal vendes og drejes ift. nuværende og fremtidig indkomst, og økonomiske forhold generelt.

Hvis banken giver en godkendelse, vil der stadig være en mængde dialog med den, inden man får sat sin underskrift, og pengene bliver overført.

Mange dokumenter

Købsaftale, skøde der skal tinglyses, tilstandsrapporter og lånedokumenter, er bare nogle af de mange dokumenter, der skal gennemgås. Dertil kommer diverse forsikringer og boligens øvrige dokumenter. Er man ikke en ørn til lovmæssige tekster, vil det være et must at købe sig til bistand og rådgivning under bolighandlen. Alt efter hvilken type bolig, man ønsker at købe, vil der være forskel på regler og dokumenter, så har man f.eks. tidligere erfaring med at købe andelsbolig, vil der være lidt forskel til at købe en ejerlejlighed eller en villa.

Finde bolig inden for rammerne

Hvis man har en bolig i tankerne, allerede inden man taler med banken, kan man enten få afslag eller lov til at indlede en handel. Får man afslag, må man finde en alternativ bank, der vil låne en de penge, man ønsker at bruge på en ny bolig, eller sænke niveauet en smule. Hvis man finder en bolig, der matcher ens ønsker og det beløb man formår at låne af banken, er det ikke bare at gå ud og lægge et bud. Her skal man sikre sig, at prisen rent faktisk afspejler husets reelle værdi, hvilket sjældent er tilfældes. Ofte kan man som køber få skåret noget af prisen, hvis man inden købet finder fejl og mangler, der ikke fremgår af de almindelige tilstandsrapporter.

Forhandling om prisen

Her vil sælger og mægler sandsynligvis holde på deres pris, så vidt det er muligt, så hvis man vil have rabatter, skal man have styr på alle facetterne ved forhandlingsprocessen. Man skal også have en målsætning om en pris, man er villig til at betale, og en strategi for, hvordan man fremfører det eller de bud, man vil give på huset. Husk på de gode ting ved boligen, men fremfør de forhold, der måske kan gøre huset lidt mindre værd for dig, og nævn hver enkelt af dem, i en god og rolig tone.

Man bør holde fast i ansvaret for forhandlingen, så man ikke hiver andre budgivere ind i forhandlingen. Banken har givet et beløb, man kan købe for, men det er ikke nødvendigvis en gyldig grund til at presse prisen ned. Især ikke, hvis der er andre købere, som er villige til at give lidt mere.