Business

Over de sidste år har måltidskasse konceptet spredt sig til hele landet. Nu har en ny sammenligningstjeneste sat sig for at etablere overblik markedet med en unik postnummer-baseret søgefunktion, der viser hvilke leverandører der leverer hvor forbrugeren bor.

Virksomhed

FindMåltidskasse

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://findmaaltidskasse.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 28. september

Danskerne elsker sundhed og service: Måltidskasser leveres på mere end 360.000 dørtrin

De fleste danskere har masser af daglige gøremål, fra de står op om morgenen til aftenstid. Derfor kan det være svært at opretholde en sund balance mellem arbejdsliv og familie, når man samtidig skal planlægge aftensmad, købe ind, finde en opskrift og lave maden.

Det er måske dette pres, der gør, at mange allerede har taget godt imod måltidskasse abonnementerne. Ifølge en Gallupundersøgelse har 360.000 husstande allerede valgt at få måltidskasser leveret direkte til døren.

- I mit hjem har vi allerede prøvet forskellige måltidskasse løsninger, men det har været svært at få et overblik over hvilke muligheder vi egentlig har i vores del af landet, udtaler Mark Andersen, der er far til to og har stået bag det nye måltidskasse-univers www.findmaaltidskasse.dk. Som noget helt unikt giver siden mulighed for at indtaste et postnummer og få oplyst hvilke måltidskasse-leverandører der findes i det pågældende postnummer.

- For de fleste danskere dominerer et fåtal af leverandører markedet, fordi de er mere synlige på nettet, men når man graver lidt dybere, er der en hel underskov af spændende muligheder. Tidligere undersøgelser har vist, at blot en smule research kan spare familierne for flere tusinde kroner, siger Mark Andersen.

Sunde koncepter over hele linjen

De seneste år har der været et stort fokus på sund kost i det danske samfund, og en sund og varieret kost kan da også have en stor betydning for livskvaliteten. De danske måltidskasser har alle det tilfælles, at de prioriterer sund kost, om end i forskellig grad. Nogle leverandører satser udelukkende på økologiske råvarer, mens andre går efter en sund og varieret kost til en billigere pris.

Med måltidskasserne følger i mange tilfælde opskrifter og råvarer afmålt til menuens sammensætning den pågældende uge. Derfor er kunderne fri for at købe ind så ofte og kan bruge sin fritid på andre gøremål. De medfølgende opskrifter er nemme at følge og gør det typisk muligt at tilberede et måltid på omtrent 30 minutter, selvom du ikke har stiftet bekendtskab med det tidligere.

Når man køber grøntsager i supermarkedet kommer de ofte i store poser, hvor mængden er langt mere end nødvendig. Undersøgelser har vist, at 1/3 af alle indkøbte madvarer bliver smidt ud, da man ikke når at bruge dem før de bliver dårlige. Eftersom råvarer afmåles og leveres i mængder der passer til opskrifterne, så medfører måltidskasser mindre madspild.

Når du ikke længere behøver at købe ind til aftensmad, så kan man komme igennem ugen med langt færre indkøb. Det betyder at man udsætter sig selv for færre impulskøb, der ofte ikke er nødvendige og er af den mere usunde slags. De medfølgende opskrifter inspirerer til nye retter og kan være en blid måde at tvinge dig til at udvide dine madlavningsevner.

Indholdet i måltidskasserne kan oftest findes en smule billigere i det lokale supermarked, men det grundlæggende i hele idéen er, at du slipper for at bruge tid på indkøb og madplanlægning. I nutidens stressbebyrdede hverdag kan ekstra tid og energi nemlig godt være penge værd.