Museer lokker med aktiviteter for hele familien i efterårsferien

Corona eller ej, så byder Nordjyllands Historiske Museum også i 2020 på et væld af aktiviteter i skolernes efterårsferie - og da ikke mindst i det himmerlandske.

Hele efterårsferien er Vikingecenter Fyrkat ved Hobro således fyldt med vikingeliv og aktiviteter for hele familien.

Vikingerne mødes for at udveksle erfaringer og lære af hinanden, og som publikum kan man bl. a. opleve plantefarvning af uld og hør, fletning af kurve, fremstilling af glasperler, smedning, ildslåning, buebyggeri og meget andet.

Nogle aktiviteter kan opleves hver dag, mens andre foregår på udvalgte dage i ferien.

Det mere præcise program for aktiviteterne kan nærmere studeres på hjemmesiden www.nordmus.dk.

Cirkusmuseet i Rold får mandag 12. oktober besøg af en rigtig cirkusartist i skikkelse af Katja Schumann, der nedstammer fra den berømte cirkusfamilie af samme navn og har levet det meste af sit liv med og i cirkus.

Katja Schumann optræder med et helt særligt dyreshow, der inkluderer legesyge hunde, veltrænede geder og ikke mindst gåsen Kloge, kendt fra filmen Gooseboy fra 2019.

Katja Schumann har hele 60 års erfaring i at træne og optræde med dyr. Hendes show henvender sig især til børn i alderen 5-12 år, men er i øvrigt en oplevelse, som skønnes at kunne samle hele familien.

På Boldrup Museum står der fra 12. til 16. oktober ”Bedsteforældre-dage” på programmet.

Børnene og deres bedsteforældre kan således ugen igennem opleve museets ”husmand” Per Sørensen i fuld vigør.

Allerede fra om formiddagen kan man komme med rundt og hjælpe med at fodre museets mange dyr: landhøns, kaniner, grise, får og mange andre gamle landbrugsdyr.

Ved middagstid er det tid til at få stillet sulten. På museets lejrplads kan man bage pandekager over bål med hjælp fra nogle af museets frivillige, og på lejrpladsen er der også gammelt legetøj – blandt andet stylter og sæbekassebiler – som man enten kan lege med eller blot kigge på med et nostalgisk tilbageblik på ”de gode, gamle dage”.

Det er i øvrigt gratis at deltage i bedsteforældredagene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...