Arrangementerne skydes i gang 26. september med Fashad Kholghi

Kulturtallerkenen i Arden er klar til en ny sæson, der med fem spændende arrangementer igen sætter fokus på sang, fortællinger, fællesspisning, fællesskab og samvær.

Kulturtallerkenens arrangementer foregår i Kulturhuset i Arden, hvor hver aften indledes med fællesspisning, krydret med musikalsk underholdning og fællessang, hvorefter aftenens foredragsholder kommer på.

Første servering er et foredrag med skuespilleren Farshad Kholghi, der vil fortælle sin egen gribende historie og mødet med Danmark under titlen "Rutgrut met Flut" (Rødgrød med fløde).

Det er onsdag den 26. september, som dermed markerer starten på sæsonen, der også byder på foredrag med Anders Ladekarl, generalsekretær hos Dansk Røde Kors, Allan Henneberg, iværksætter, eventyrer og rallykører, Mads Justesen, tidligere fodboldspiller hos Hobro IK og Mathilde Falch, der leverer en gribende fortællekoncert om et liv med små og store udfordringer.

Kulturtallerkenen er arrangeret i et tæt samarbejde mellem Ældresagen i Arden, Røde Kors i Arden, LOF Mariagerfjord/Rebild, Blå Kors Rold Skov, Det Blå Værested, Mariagerfjord Bibliotekerne og Kulturhusforeningen i Arden.

- Det er en af styrkerne ved Kulturtallerkenen, at flere organisationer og foreninger er sammen om arrangementerne.

Hvis en forening havde stået alene, havde det været betydeligt vanskeligere, fortæller Jan Vestergaard fra LOF Mariagerfjord/Rebild, der også fortæller, at modellen fra Arden har inspireret andre til lignende initiativer.

- Ja, modellen har bredt sig. Senest har jeg oplevet, at de i Viborg er i gang med et tilsvarende initiativ, hvor flere er gået sammen, fortæller Jan.

Ideen til Kulturtallerkenen opstod i sin tid med udgangspunkt i "Danmark spiser sammen", der med store og små spisearrangementer over hele landet, havde til formål at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab.

Det var i 2016, hvor der blev stablet et fællesspisningsarrangement på benene i Kulturhuset i Arden. Det blev så stor en succes, at det gav ideen til Kulturtallerken, som nu går i gang med sin tredje sæson.

I 2017 blev Kulturtallerkenen hædret med Mariagerfjord Kommunes Kulturpris.

Ligesom sidste år har Jutlander Bank valgt at støtte initiativet, og overrakte forleden en check på 10.000 kr. til Kulturtallerkenens arrangementer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...