Dommerens Valg og Cinema Paradiso kan opleves på lærredet

SKØRPING: To nye film på vej i Kinorevuen i Skørping

Den første er Dommerens Valg.

Fiona Maye (Emma Thompson) er en fremtrædende dommer ved den britiske High Court, hvor hun behandler sager i familieretten. Hun er kendt for sin skarpe intelligens og empati, men den faglige succes har haft en høj pris med private sorger og et ægteskab med Jack (Stanley Tucci), der efter 30 år er ved at kollapse. Midt i sit livs største krise står hun overfor sin hidtil sværeste sag som dommer. Af religiøse grunde nægter den 17-årige Adam at tage imod en blodtransfusion, der kan redde hans liv, og hans forældre er enige.

Skal Fiona tvinge Adam til at leve mod hans vilje? For at nå en afgørelse besøger Fiona Adam pa hospitalet - et møde, der får en helt særlig betydning for dem begge, og som ændrer deres liv.

Den anden film er Cinema Paradiso - Mine aftener i paradis.

I anledning af at "Cinema Paradiso" har 30 års jubilæum, relanceres Giuseppe Tornatores Oscar- og Golden Globe-vindende mesterværk i en flot nyrestaureret version.

Cinema Paradiso er en af de største kærlighedserklæringer til filmmediet nogensinde. Man følger nemlig i et tilbageblik drengen Totos liv på Sicilien, hvor han - udover at være alterdreng - bruger så meget af sin tid som muligt i den lokale biograf "Cinema Paradiso".

Toto får sammen med biografens operatør Alfredo øjnene op for filmenes magi og mange spændende fortællinger, når de sammen projekterer filmstrimlerne op på lærredet ud for det lille operatørrum.

Filmen har 30 års jubilæum, og det er i den forbindelse, at Oscar-vinderen får repremiere i en ny-restaureret 4K-version. Musikken er komponeret af legendariske Ennio Morricone.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...