Trine Dyrholm og Robert Redford indtager biograflærredet i Skørping - dog i hver sin film

SKØRPING: I denne kan Kinorevuen præsentere to nye film.

Den første er den danske film Dronningen, som har høstet flotte anmeldelser.

I Dronningen følger vi Anne, der regerer med stor myndighed i sit eget liv. Hun er succesfuld og kompromisløs i sit virke som advokat og lykkelig gift med lægen Peter, med hvem hun har to døtre. Men da hun forfører sin 17-årige stedsøn, Gustav, sætter hun alt over styr. Dronningen er en fortælling om begærets pris og løgnes magt, og er et portræt af et menneske, der drages mod et valg med uoverskuelige konsekvenser.

Foruden Trine Dyrholm i den altdominerende titelrolle spiller Gustav Lindh hendes 17-årige stedsøn og Magnus Krepper hendes mand Peter. Derudover medvirker blandt andre Preben Kristensen.

Allerede inden den danske biografpremiere har filmen fået en flot modtagelse i den internationale presse og høstet flere prominente priser.

Den anden film er Den Sidste Gentleman.

En legende siger farvel til det store lærred. Robert Redford leverer i sin sidste filmrolle en pragtpræstation som den charmerende bankrøver, Forrest Tucker. Som 70-årig stikker Forrest af fra San Quentin fængslet og begår en stribe bankrøverier uden fortilfælde, der efterlader ansatte og politiet måbende.

For den karismatiske bankrøver er både betænksom og høflig, og inden længe har Forrest vundet hele nationens gunst. ’Den sidste gentleman’ er et romantisk bankrøverdrama med nostalgisk lune og veloplagte skuespillere.

Rollelisten tæller hele tre Oscarvindere: Robert Redford, Sissy Spacek og Casey Affleck.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...