Anna Ancher og Herman Bang under luppen

REBILD: Forfatteren Herman Bang var måske nok glad for Skørping - men i bund grund var han ikke noget lykkeligt menneske.

Lørdag 9. marts vil der være mulighed for at høre mere om forfatteren, når prof. emeritus i nordisk sprog og litteratur v. Aarhus Universitet, Peer E. Sørensen, sammen med Midthimmerlands Folkeuniversitet byder på en ”Tour de Force gennem Herman Bangs forfatterskab”.

Turen går via forfatterskabets ulykkelige begyndelse med ”Håbløse Slægter” over de impressionistiske hovedværker ”Ved Vejen”, ”Stuk”, ”Ludvigsbakke” og ”Sommerglæder”, som af samtiden blev betragtet som pornografiske, til de sidste fortvivlede romaner fra begyndelsen af forrige århundrede, ”Michael” og ”De uden fædreland”.

Forfatterskabet anskues både ud fra en litterær, historisk og personlig synsvinkel.

Rammen om foredraget bliver BogbyButikken i Skørping, og eftermiddagsarrangementet afvikles i øvrigt i samarbejde med Herman Bangs litterære selskab i Skørping.

Torsdag 21. marts kaster Midthimmerlands Folkeuniversitet søgelys på en anden stor kulturel, dansk personlighed, nemlig maleren Anna Ancher.

Det sker i et foredrag af lektor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet og kritiker ved Politiken, Lilian Munk Rösing.

Foredraget, der bygger på Rösings anmelderroste bog om skagensmaleren Anna Ancher, handler bl. a. om, hvordan Anna Ancher formår at indfange lyset, og om hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er portrætter af kunstneren selv.

Ifølge Rösing var Anna Ancher som den bærende akse i kolonien af skagensmalere og den, som i første række stod for et malerisk nybrud.

Foredraget om Anna Ancher holdes på Støvring Gymnasium.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...