Arbejdsgruppe vil stifte forening, der skal stå bag en ny udgave af bladet ”Kulturen”. 11. februar inviterer de til møde på Kulturstationen

REBILD: ”Kulturen” skal ikke lige så stille have lov til at dø.

Det er den klare holdning hos en fire personers arbejdsgruppe bestående af Helle Jørgensen, Stubhuset, Jes Kaa Kristophersen, MusikStationen, Tina Rasmussen, Center Sundhed, Kultur og Fritid, og

Henrik Bugge Mortensen, BOGBY9520.

Siden byrådet i Rebild i forbindelse med budgetlægningen for 2019 så sig nødsaget til at fjerne 100.000 kroner i tilskud til bladet, der gennem de seneste mere end 20 år har været den samlende ramme om kulturlivet i Rebild Kommune, har arbejdsgruppen arbejdet intenst på at stable en ny udgave af ”Kulturen” på benene.

Der er blevet arbejdet med konkrete løsninger - både digitalt og på print - men arbejdsgruppen er også stødt på flere spørgsmål og udfordringer, som skal løses, før der for alvor kan trækkes i arbejdstøjet.

På den baggrund inviterer arbejdsgruppen mandag 11. februar til møde på Kulturstationen i Skørping under overskriften ”Kulturen” - hva’ så.

- Fra den nuværende løse struktur skal der stiftes en egentlig forening, der kan stå bag ”Kulturen”. Flere af områdets foreninger skal som brugere bidrage til bladets økonomi. Områdets erhvervsliv skal på banen som annoncører, og for at skabe en bedre økonomi skal der etableres en ny hjemmeside m.v.

- Der er med andre ord flere løse ender, som den nye forening skal tage stilling til før arbejdet med en ny udgave af ”Kulturen” kan tage fart, lyder det forud for mødet fra de fire medlemmer af arbejdsgruppen.

Fælles for dem er, at de er stærkt opsatte på at bevare ”Kulturen” som formidlingsværktøj for egnens foreninger - og enige om, at ”Kulturen” skal fortsætte og videreudvikles, da det er en vigtig og indarbejdet del af det lokale kulturliv.

Den holdning håber de på, at mange andre i kommunen deler.

- Og vi håber derfor også, at rigtig mange af ”Kulturens” brugere og øvrige foreninger vil møde op til orienteringsmøde og den stiftende generalforsamling 11. februar.

- Der skal handles hurtigt, konstaterer Helle Jørgensen, Jes Kaa Kristophersen, Tina Rasmussen og Henrik Bugge Mortensen, BOGBY9520.

Interesserede bedes tilmelde sig via mail-adressen hjo@stubhuset.dk senest torsdag 7. februar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...