500 rågeunger skal skydes i løbet af i år

ØSTER HORNUM: Konfirmandstuen nabo til kirken i Øster Hornum var mandag aften ramme for et nyt møde i forbindelse med menighedsrådets planer om at regulere rågebestanden i kolonien på Katbakken i Øster Hornum.

- Der deltog 10 lokale jægere i mødet, og formålet var rent praktisk at tilrettelægge nedskydningen af rågeunger. Jægerne medbragte derfor både kopi af jagttegn samt gyldig våbentilladelse til den lovpligtige salonriffel, der skal benyttes til at skyde rågeungerne. For det er alene dem, tilladelsen fra den lokale afdeling af Naturstyrelsen gælder, når jagtsæsonen går ind, forklarer Jens Rye-Andersen, næstformand i menighedsrådet og som jæger koordinator for reguleringen af rågebestanden.

Afskydningssæsonen er fra 1. maj til 15. juli, men ifølge Jens Rye-Andersen må rågeungerne ikke skydes når de sidder på redekanten, men skal i stedet have forladt reden og sidde på en gren i træerne.

- Det kræver at man hele tiden holder et godt øje med, hvornår rågeungerne er klar til at forlade reden. I 2017 blev der skudt omkring 340 rågeunger i kolonien, og i 2018 omkring 220. Vores mål er nu at komme op på omkring 500 rågeunger her i år for at få den ønskede regulering af bestanden i rågekolonien på Katbakken, påpeger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...