Søren Ulrik Thomsen og Britt Karin Larsen til Ord i Nord i Skørping

SKØRPING: Nu har litteraturfestivalen Ord i Nord fået alle aftaler i hus til lørdag 2. februar, hvor man på biblioteket i Skørping ikke mindst kan opleve hovednavnene Søren Ulrik Thomsen og Britt Karin Larsen.

Man kan også møde Knud Sørensen, Iben Mondrup, Malene Ravn og den lokale Sandra O’Brien.

Søren Ulrik Thomsen er især kendt og elsket for sin poesi, der er både let at læse og samtidig udfordrende og nyskabende i sine formuleringer. Søren Ulrik Thomsen vil læse op af og fortælle om sit store forfatterskab.

Det andet hovednavn kommer fra Norge, hvor Britt Karin Larsen har skrevet en stor slægtsromanserie om skovfinnerne, der bor i grænseegnene mellem Norge og Sverige. De romaner har været meget populære hjemme i Norge, og nu er alle syv bøger også udkommet i Danmark, hvor de er blevet taget rigtig godt imod.

Forfatter Knud Sørensen fra Mors har lovet at tale med Britt Karin Larsen om den spændende slægtshistorie.

Publikum kan også glæde sig til en interessant forfattersamtale mellem Iben Mondrup og Malene Ravn, der har familiehemmeligheder som fællestræk, og så foregår deres romaner også i det nordjyske.

Iben Mondrups nye bog foregår i Frederikshavn, hvor de to brødre Jens og Poul vokser op efter krigen. Deres far har under besættelsen været aktiv i modstandsbevægelsen, og de oplevelser, han gennemlevede her, præger stærkt familielivet.

Malene Ravn fortæller i sin roman om drengen Erik, der vokser op på børnehjem i Aalborg, hvor han gennemlever en hård opvækst, for han ser anderledes ud end de andre børn. Hans far er nemlig kineser, men det tales der ikke om.

Dagens program indledes med en præsentation af den lokale Sandra O’Briens nye bog, ”Når månen går ned”, der udgives samme dag. Hendes fortællinger berører det svære ved at være i livet sammen og samtidig have en tilstedeværelse i sig selv. Hun har tidligere deltaget i et af de forfatterværksteder, der er knyttet til Bogby 9520.

Ord i Nord arrangeres af en række lokale kræfter: Kulturstationen i Skørping, Bogby 9520, Rold Skov Natur- og Kulturcenter og bibliotekerne i Mariagerfjord og Rebild.

Festivalen modtager støtte fra kulturrådet i Rebild Kommune, Kulturstationen i Skørping og Rebild Bibliotekerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...