Det nuværende julebelysning synger sidste vers. Så Støvring Handen & Erhverv er gået i tænkeboks

STØVRING: Lige nu stråler Støvrings julebelysning og generelle juleudsmykning på flotteste vis, mens der er godt gang i julehandelen i byens butikker. Alt er med andre ord, som det skal være.

Men bag den flotte udsmykning lurer en udfordring.

- Vi har fået at vide fra vores elektriker, at det er sidste år, at vores julebelysning kan sættes op i den nuværende form. Det kan simpelthen ikke holde til en sæson mere, fortæller Lisa Kjær, der er formand for Støvring Handel & Erhverv, som står bag julebelysningen.

- Derfor er vi allerede nu gået i tænkeboks, for at finde ud af, hvad vi skal gøre. Vi har 230.000 kroner i vores forening øremærket til at forbedre julebelysningen. Penge som medlemmerne af Støvring Handel & Erhverv har bidraget med i årenes løb via deres kontingent. Desværre er beløbet ikke nok. Vi skal mindst bruge det dobbelte for at få julebelysningen helt up-to-date. Altså omtrent 500.000 kroner.

- Vi har derfor planer om at søge nogle forskellige fonde, ligesom vi vil arbejde på en crowdfunding-løsning, hvor vi vil spørge både virksomheder og private om de vil spytte lidt i kassen. Vi har dog ikke detaljerne på plads, men det bliver et fokusområde, som vi hurtigt tager hul på i 2020, fortæller Lisa Kjær, der håber og tror på en god opbakning.

- Selvom vi først komme til at lave nogle initiativer omkring indsamling til julebelysningen engang i det nye år, det kunne eksempelvis være i forbindelse med havnefesten til sommer, så håber vi, at byen vil huske hvor vigtigt det er for stemningen og hyggen i byen i december måned, og dermed bakke op, siger Lisa Kjær, der også nævner, at der også godt må tænkes på klimaet, når Støvring i fremtiden skal dresses op til jul.

- Vi bør helt klart tænke i nogle klimarigtige løsninger. Det gælder både med hensyn til julebelysningen og byens juleudsmykning generelt. Her kan alt komme i spil. Eksempelvis er det jo ikke særligt klimavenligt, at fælde store træer og sætte dem op i en måned, for bagefter at smide dem ud. Her skal vi måske tænke på en løsning, der kan genbruges år efter år, slutter Lisa Kjær.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...