Den svenske multi-instrumentalist Gunhild Carling folder sig ud i VUC’s kantine

HOBRO: Danmark, Sverige, Frankrig - og Australien…

De fem koncerter i Jazz Hobros forårsprogram byder på musikere fra både ind- og udland, men fællesnævneren er som sædvanlig jazz af høj kvalitet i hyggelige rammer.

Sæsonen skydes i gang fredag 1. februar med den svenske multi-instrumentalist, Gunhild Carling, bakket op af bandet Red Hot Five fra Silkeborg.

Gunhild Carling er en meget populær og sprudlende musiker, der trakterer blandt andet basun, trompet, violin og mundharpe.

Jazz Hobro har tidligere haft Gunhild Carling på besøg i et par omgange, og interessen har været så overvældende, at den lokale jazzklub denne gang har valgt at flytte koncerten til VUC-kantinen på Blåkildevej 17.

En måned senere, torsdag 7. marts, er Jazz Hobro tilbage i de vante rammer på Café K, hvor resten af forårets koncerter vil foregå.

Scenen bliver i første omgang indtaget af et fransk band, Olivier Francs kvintet, som har kastet sig over musik af legenden Sidney Bechet og har begejstret jazzelskere overalt i verden.

Fredag 5. april er det en dansk trio der træder op. Bjarke Falgren, en af Danmarks absolut bedste jazzviolinister, har allieret sig med guitaristen Jacob Fischer og et nyt, stort bastalent, Mathias Petri.

Sammen står de for dansk jazz i topklasse - ganske enkelt.

Traditionen tro giver Jazz Hobro også spilletid til lokale, nordjyske musikere. Fredag 3. maj er det den forrygende pianist, Carsten Kær og den ligeså fremragende tenorsaxofonist, Uffe Markussen, der møder op med deres kvartet.

Lørdag 1. juni går Jazz Hobro på sommerferie med et frokostjazz-arrangement.

Den australske klarinettist, Chris Tanner vil sammen med tre danske musikere levere lækker vintage-jazz til den gode mad.

Yderligere information om koncerterne kan findes på klubbens hjemmeside, jazzhobro.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...