Tager hul på en ny sæson 16. januar

REBILD: Orkesteret Onsdagsspillemændene tager fra onsdag 16. januar hul på en ny sæson på Museum Rebild.

Det er sammenspil for alle interesserede, dog vil det være en fordel at den enkelte har noget kendskab til sit instrument i forvejen. Der arbejdes som udgangspunkt med den himmerlandske spillemandsmusik, som den har været udøvet i generationer. Orkesteret har allerede et pænt repertoire, der vedligeholdes og suppleres efterhånden som sæsonen skrider frem.

Der lægges meget vægt på sammenspillet med 1. stemmer og sekund/rytme, sådan at musikken får den rigtige takt og tempo, når der spilles til dans. Det hjælpes på vej af rutinerede spillemænd med mange års erfaring i skikkelse af Gunner Friis på violin, Kai Bylling på guitar, Else Schmidt på klaver og harmonika og Niels Jørn Østergård på harmonika.

Det er Foreningen for Musikalsk Folkekultur, der står for tilbuddet. Foreningen har siden 1984 stået for formidling og undervisning med udgangspunkt i den nordjyske folkekultur, og nye deltagere er meget velkomne på holdet. Orkesteret har blandt andet i sommeren 2018 spillet til onsdagsdans på museet i Rebild, der takket være det flotte sommervejr kunne foregå udendørs.

Orkesteret medvirker også ved arrangementer, hvor der samtidig igangsættes lettere folkedans.

Det består i øjeblikket af 18 musikanter, der fordeler sig på følgende instrumentering: violin, harmonika, guitar, clarinet, banjo og kontrabas.

Øveaftenerne starter klokken 1930 med en lille pause til en forfriskning eller medbragt kaffe. Interesserede kan se nærmere på hjemmesiden: www.spillemandsmuseet.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...