Onsdagsspillemændene tager hul på en ny sæson 18. september i Museum Rebild

REBILD: Fra onsdag 18. september tager Onsdagsspillemændene hul på en ny sæson i Museum Rebild på toppen af Rebild Bakker.

I den kommende periode vil der blandt andet blive arbejdet med spillemandsmusik fra Østhimmerland og efter spillemanden Jens Frederiksen fra Als, der levede 1854 til 1943. Få spillemænd fik så stor indflydelse på musikken i deres hjemsogn og egn, som han gjorde. Han var både underviser og komponist. Mange polkaer og valse kom fra hans hånd. Derudover var han meget involveret i bevarelsen af den himmerlandske musik og tilhørende dans.

Onsdagsspillemændene ledes af rutinerede spillemænd med mange års erfaring. Det er Gunner Friis på violin, Kai Bylling på guitar, Else Schmidt på klaver og harmonika, og Niels Jørn Østergård på harmonika. Lejlighedsvis er der besøg af gæsteinstruktører. Der lægges megen vægt på sammenspillet med førstestemmer og sekund/rytme og indøvelse af takt og tempo, der svarer til en god danseoplevelse.

Instrumenteringen er i øjeblikket violin, harmonika, guitar, kontrabas, banjo, klaver og klarinet. Der øves to timer onsdag aften afbrudt af en pause til en forfriskning eller medbragt kaffe. Nye deltagere er meget velkomne.

Orkestret har i den forløbne sommer spillet sammen med andre interesserede til onsdagsdans i Rebild i juli måned. På trods af det skiftende sommervejr har disse danseaftener kunnet foregå udendørs på verandaen ved Rebildporten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...