SULDRUP: To års planlægning kulminerede forleden på ældrecentret Himmerlandshave i Suldrup, da to repræsentanter for kunstgruppen i Suldrup kunne afsløre en meterhøj skulptur af metal i centrets have.

Den er udført af kunstneren Thorvald Odgaard fra Nibe, og sammen med den lokale kunstgruppe har han navngivet den Fjordhønen.

Afsløringen i flot solskinsvejr blev nøje overvåget af stedets beboere samt adskillige lokale borgere. I alt omkring 50 deltog i begivenheden.

Kunstgruppe valgte kunstner

Det er medlemmerne af Suldrup Senior Service, der har støbt soklen til den nye skulptur.

- Kunstgruppen i Suldrup har efter besøg hos flere forskellige kunstnere valgt Thorvald Odgaard til at lave en skulptur til Himmerlandshave. Fra idéen blev født til afsløringen forleden er der gået omkring to år, fordi der også skulle skaffes de nødvendige midler til anskaffelsen af skulpturen, forklarer Gert Jensen som medlem af Suldrup Senior Service.

Den samlede pris er ifølge ham blevet på omkring 100.000 kr.

Og endnu engang har Flemming Christensen som indehaver af Sawo i Sørup ydet et økonomisk bidrag via virksomhedens fond, og af samme grund holdt han også en lille tale ved selve afsløringen forleden af den nye skulptur opstillet i ældrecentrets have.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...