Elever fra 11 skoler i Mariagerfjord tog hul på to dage med atletik i Hobro

HOBRO: Der var fart over feltet, da Bymarkskolen i Hobro i går bød velkommen til to dage med olympiske lege.

Hele tirsdag spurtede, sprang og kastede 4. og 5. klasseelever fra hele Mariagerfjord sig ud i atletikkens verden.

Eleverne prøvede kræfter med alt fra sprint, 300 meter løb og stafetløb til længdespring og kast.

- Jeg synes, det er hyggeligt. Det er sjovt at bevæge sig. Og man møder nogle, man kender fra gymnastik eller har mødt til Aktiv Ferie, siger Victoria Kristensen, der løb de 60 meter sprint til klapsalver og hujen fra kammeraterne på Arden Skole.

- Vi hepper på hinanden. Jeg havde ret ondt i hænderne, da vi var færdige med boldkast, griner klassekammeraten Katrine M. Jensen.

Eleverne dyster om en plads i OL-finalen i Aarhus 18. til 21. juni.

- Jeg tror da, alle klasser går efter en finaleplads. Men det er virkelig svært, for der er mange, der er vildt gode, siger Victoria Kristensen.

Det er tredje år i træk, Bymarkskolen holder olympisk stævne.

I år har ikke færre end 1753 elever fra 11 forskellige skoler fået pulsen op, når kommunens 6. og 7. klasser tager den sidste spurt i eftermiddag.

Stævnet har vokset sig til et af landets største, men selvom der er mange atleter at holde styr på, giver det ikke sved på panden hos arrangørerne.

- Det første år lavede vi en del fejl. Jeg tænker ikke, der var nogen, der opdagede det. Men vi har lært af det, og har fundet en model, der fungerer, siger skoleleder John Schulz, der også er atletiktræner.

Bymarkskolens lærere, ledelse og sekretærer agerer dommere og koordinatorer. De får god hjælp af flere af skolens pensionerede lærere.

Stævnet i Hobro er det eneste i Danmark, der afholdes af en skole. I resten af landet er det atletikklubber, der arrangerer, fortæller John Schulz:

- Vi vil gerne sætte atletik på skoleskemaet, så det også er noget, man træner ude på skolerne, inden man kommer her. Og så kunne det jo være fedt, hvis der var nogen, der fik lyst til at gå til atletik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...