Rebildcentret udskriver nu en fotokonkurrence under overskriften ”I de gamle maleres fodspor”

REBILD: I Rebildcentret kan gæsterne lige nu opleve 62 originale lærreder + to stykker kongeligt porcelæn, som alle rummer motiver fra lokalområdet.

Naturvejleder Søren Risborg, kunstsamler Sven Erik Østergård og Rebildcentrets Anette Bruun Hansen har sammen været på motivjagt ude i landskabet og fundet 16 af de steder, hvor de gamle malere engang stod med deres staffelier.

Her har de opstillet tomme guldrammer, et foto af det gamle maleri og lidt information om kunstneren, men også om landskabets forandring.

Tilbage er dog fortsat 48 steder, som mangler at blive fundet, og på den baggrund udskriver Rebildcentret nu en fotokonkurrence under overskriften ”I de gamle maleres fodspor”.

Den motivjæger, som kan genfinde det største antal motiver ude i 2019-landskabet, vinder en middag for to i det historiske Top Karens Hus, som i øvrigt figurerer på fem af de gamle malerier.

Når en motivjæger har fundet nøjagtig det sted, hvor en af de gamle malere engang stod og svang penslerne, skal kameraet eller mobiltelefonen frem.

Det gælder om at fotografere motivet fra den helt rigtige vinkel og afstand, så det er muligt at genkende stedet, selvom landskabet i de fleste tilfælde vil være forandret.

De digitale fotos sendes inden 25. oktober på mail til Rebildcentret, hvor Anette Bruun Hansen vil lægge dem på centrets website under fanen ”KONKURRENCE”.

Her kan man i øvrigt læse nærmere om konkurrencebetingelserne og se fotografier af alle de udstillede malerier.

Under enkelte af malerierne ligger allerede Anettes forsøg på at indfange motivet igen og beskære det nogenlunde som det gamle maleri.

Når den 25. oktober oprinder, vil konkurrencedeltagernes fotografier også ligge under de respektive malerier, som er forsøgt gengivet.

Vinderen bliver desuden offentliggjort på Rebioldcenterets hjemmeside og Facebook-side.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...