Medlemstallet i håndboldafdelingen er nu oppe på 140, hvilket formanden tilskriver de engagerede trænere

SKØRPING: Håndboldafdelingen i IF Frem Skørping har det godt. De seneste år har der været en flot medlemstilgang, og afdelingen tæller i dag godt 140 medlemmer mod omkring 100 medlemmer for et par år siden.

- For to år siden besluttede vi i bestyrelsen, at vi ville sætte særlig fokus på at udvikle håndboldafdelingen. Det skulle ske ved at lave nogle forskellige tiltag med fokus på sociale arrangementer, ligesom vi blandt andet opfordrede medlemmerne til at tage en veninde eller ven med. De tiltag ser ud til, at have givet pote. Det har i hvert fald betydet en positiv udvikling, særligt på pigesiden, fortæller Annette Cabalzar, der er formand for håndboldafdelingen.

- Vi har altid haft forholdsvist nemt ved at tiltrække drenge-medlemmer, mens det har knebet lidt mere med pigerne. Men den udvikling har vi fået vendt, hvilket ikke mindst skyldes, at vi har lagt vægt på det sociale, som spiller en større rolle hos pigerne, fortæller Annette.

Engagerede trænere

I dag tæller IF Frem Skørpings håndboldafdeling således to U10-pigehold, to U12-pigehold, mens der på seniorniveau er et serie-3 og serie-4 hold hos kvinderne. Hos herrerne er der ligeledes to U10-hold, to U12-hold og et U14-hold, mens herrer-seniorerne er repræsenteret i serie-2. Endelig findes der et U6- og U8-hold med både drenge og piger.

- Ud over vores fokus og forskellige tiltag, skal hovedårsagen til den positive udvikling tilskrives de mange engagerede trænere, der alle yder en kæmpe indsats. Samtidig skader det jo heller ikke, at håndbolden helt aktuelt har fået et boost med herrelandsholdets flotte VM-titel, fortæller Trine Brodersen, medlem af håndboldbestyrelsen i IF Frem Skørping.

Stærke U14-drenge

Alle håndboldholdene i IF Frem Skørping gør det godt på hver deres måde, men særligt klubbens U14-drenge har nået et niveau, der for en by af Skørpings størrelse er særligt fornemt.

Holdet spiller således i 2. division i deres aldersklasse, hvilket er det næsthøjeste niveau i Danmark. Her møder de modstandere fra langt større byer – eksempelvis spillede de for nylig mod Viborg HK, der jo er en af landets førende håndboldbyer. U14-drengene trænes i dag af Søren Jacobsen, der i øvrigt tiltræder som ny halinspektør i Skørping Idrætscenter den 1. marts.

Et par travle håndboldmåneder

I den kommende tid er der et par spændende håndboldweekender i vente i Skørping Idrætscenter.

Den 16. marts har håndboldafdelingen fået æren af, at afvikle ”Elite Cup” i samarbejde med Jysk Håndboldforbund.

Her kommer nogle af Jyllands bedste hold for både drenge og piger i aldersgrupperne U14 til U18 for at dyste om pokaltitler i Skørping Idrætscenter.

Dagen efter fortsætter det håndboldmæssige overflødighedshorn, når der er hjemmestævne, hvor seks af klubbens hold spiller kampe. Her bliver der gjort lidt ekstra ud af det med indløb til hver kamp, musik, navneopråb og kåring af kampens spiller.

Den 5. april bliver der også godt gang i hallen, når der er stort sæsonafslutningsstævne for spillere, søskende, forældre og trænere.

Her spilles der håndbold på tværs af årgangene, der er kåring af årets spiller på de enkelte hold, og der er fællesspisning. Sidste år var der mere end 150 til sæsonafslutningen, og det forventer man også i år.

Så jo, der er positive vibrationer – og godt gang i den – hos IF Frem Skørpings håndboldafdeling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...