Traditionen tro stævner fastelavnsbåden i Ravnkilde ud lørdag formiddag

RAVNKILDE: Traditionen tro stævner fastelavnsbåden i Ravnkilde ud lørdag formiddag i håb om at samle et par skillinger ind til IK Sylvia.

Som vanlig indledes dagen med det traditionelle fælles morgenbord i foreningshuset på Bygaden 33, inden årets besætning letter anker cirka klokken 9.

Fastelavnsbåden er fyldt med borgere fra Ravnkilde som er udklædte og i godt humør, og som ”sejler” fra dør til dør i sognet og samler ind til støtteforeningen Sylvias Venner.

Turen går i år forbi Tradsvejen med første stop hos Morten Kold Hansen, Risrækken, Koldgården, Skalborgvej, Skaarupvej, Bydamsvej, Sømosevej, Bygaden, Agertoften, Kildebakken, Hybenvej og Bakkestien (gående), Udsigten og retur til Bygaden 33, hvor der er middagsmad med de vanlige bøf med bløde løg på menuen omkring klokken 13.

Om eftermiddagen gælder det i år Nyum by, Brændsøvej, Kroghedevej og Døstrupvej.

I 2017 tjente de gæve søfolk ombord på fastelavnsbåden i Ravnkilde et rekordstort beløb på 8830 kroner takket være blandt andet indførelse af Mobile Pay samt et gunstigt vejr.

Denne rekord blev dog allerede slået i 2018 med et samlet beløb på 9221 kroner.

Hele overskuddet fra indsamlingen med raslebøsserne og MobilePay hos de enkelte husstande langs ruten går i lighed med tidligere år til arbejdet i Sylvias ungdomsafdeling.

Traditionen med fastelavnsbåd i Ravnkilde har eksisteret siden 1917 med enkelte afbrydelser, dog har der ikke været pauser de sidste godt 50 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...