Hjerteforeningen har inviteret hjerneforsker Peter Lund Madsen til årets nytårskur

MARIAGERFJORD: Hjerteforeningen i Mariagerfjord har sammensat, hvad foreningen selv betegner som ”et ambitiøst program for foråret”.

Programmet skydes også i 2019 i gang med den traditionsrige nytårskur - i år med hjerneforsker Peter Lund Madsen som gæstetaler under overskriften ”Hjernen og omstillingsparathed”.

Peter Lund Madsen vil bl.a. give svar på spørgsmålene; Hvor kommer hjernen fra? Hvad sker der i hovedet på en fasan? Hvad er vigtigst, følelser eller intelligens? Og: Hvad adskiller os mennesker fra de andre dyr?

Aftenen indledes musikalsk med en optræden af det lokale rytmiske kor ”Stay on the Beat”.

- Og vi ser som helhed frem til endnu en festlig nytårskur med oplysning og humor, siger næstformand i Hjerteforeningen Mariagerfjord, Jette Gade. Hun har på forhånd bestilt champagne til de ca. 400, der allerede har indløst billet til nytårskuren på Mariagerfjord Gymnasium.

Tirsdag 5. marts kan Hjerteforeningen også byde på foredrag.

Det sker i en såkaldt ”Hjertecafe” som optakt til foreningens årsmøde på Hobro Bibliotek.

Foredraget forestås af Sam Riahi, overlæge ved Aalborg Universitetshospital og specialist i hjerterytmeforstyrrelser.

Han fortæller nærmere om, hvad der sker, når hjertet springer et slag over, eller der komme nogle ekstra, hurtige hjerteslag efter hinanden.

Hovedaktiviteten i Hjerteforeningen er fremdeles den ugentlige ”Hjertemotion”, som i alt omfatter syv ugentlige hold i Hobro, Arden og Hadsund.

Lige nu er der ledige pladser på holdet i Hadsund, hvor Bjarne Platz er underviser. Eventuelle interesserede er altid velkomne til at kontakte LOF Mariagerfjord-Rebild for en gratis prøvegang, da det er oplysningsforbundet, der står for administrationen af alle Hjerteforeningens kurser.

LOF og Hjerteforeningen samarbejder i øvrigt også i den kommende tid om livsstilsforløbet ”Vanebryderne”. Fordelt på fire forløb i Hadsund, Øster Hurup og Hobro.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...