Fra august kan de unge i Mariagerfjord møde både uddannelsesvejledere, sagsbehandlere, jobkonsulenter og mentorer i et nyt ungecenter på Kirketoften i Hobro

MARIAGERFJORD: Som et led i Mariagerfjord Kommunes ungestrategi bliver medarbejdere i ungeteamet og Ungdommens Uddannelsesvejledning nu samlet på én fælles lokation i Hobro.

Det nye Ungecenter Mariagerfjord forventer at slå dørene op på Kirketoften 7 i august 2019.

- I dag kan en ung opleve at skulle henvende sig til flere afdelinger og fagenheder i kommunen. Med en samling af ungecenteret bliver det fremadrettet mere simpelt og ukompliceret for den unge at henvende sig og være i dialog med ungecenteret, fordi alt nu samles, koordineres og iværksættes ét sted fra, siger udvalgsformand Edin Hajder (S).

- Det betyder, at den unge fra august 2019 vil kunne møde både uddannelsesvejledere, sagsbehandlere, jobkonsulenter og mentorer på Kirketoften i Hobro, tilføjer han.

På Kirketoften 7 kommer Ungecenteret til at dele adresse med en række uddannelsesinstitutioner som Tech College, SOSU Nord, 10. klasse, erhvervsakademi Dania, UCN og Tradium.

Her glæder afdelingsleder for Tradium Anette Skovlykke Nielsen sig til at tage i mod Ungecenteret.

- Vi får en fantastisk mulighed for at styrke samarbejdet om de unge, og naboskabet mellem Ungecenteret og de forskellige uddannelsesinstitutioner giver god mening i forhold til at skabe et kraftcenter, der netop er målrettet og dedikeret de unge, siger Anette Skovlykke Nielsen.

Centerleder Line Martens Jensen ser frem til at flytte i de nye fælles lokaler med alle medarbejderne i Ungecenteret:

- Der sker mange ting på ungeområdet både lokalt og nationalt, herunder en helt ny forberedende grunduddannelse, som skal have hovedsæde i Hobro. Det glæder mig, at vi nu får et fælles fysisk ungecenter, som også kan være med til at danne rammen om udviklingen af dette samarbejde.

Selvom der til sommer etableres ét fælles Ungecenter, ændrer det ikke på, at byrådet i Mariagerfjord Kommune fortsat har en ambition om at møde de unge, hvor de unge er.

Derfor vil der fortsat være medarbejdere til stede på skoler, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og tilbudssteder på samme måde som i dag, understreger kommunen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...