FORENING: Skørping med Bogby 9520 har nu også fået en Unika 9520

SKØRPING: I Skørping findes foreningen Bogby 9520, der i mange år har dyrket litteraturens farverige verden på en række forskellige måder.

Nu har byen fået endnu en forening, der på tilsvarende måde vil dyrke kunsthåndværk og kreativitet.

Foreningen kalder sig Unika 9520 og har til huse på Jyllandsgade 5 A.

To af initiativtagerne til den nye forening er Bettina Svelle og Lone Bodil Jensen, der sammen har lavet unika smykker i mange år.

Kunstner-duoen er dermed en del af det spirende kunsthåndværkermiljø, der hersker i Skørping, og som indtil for nylig udstillede og havde et fællesskab i butikken Made & Found, der havde hjemme i Jyllandsgade nummer 7.

Kunstudstillinger

Den butik lukkede i starten af året.

- Der opstod et tomrum, da Made & Found lukkede, og derfor blev foreningen Unika 9520 stiftet.

- Det skete formelt på en stiftende generalforsamling i slutningen i januar, og nu er vi så klar til at slå dørene op til den nye butik med udstilling og salg af medlemmernes kunst, fortæller Lone Bodil Jensen, der suppleres af Bettina Svelle:

- Vores idé med foreningen er, at vi i samspil med Skørpings i forvejen stærke og kreative kulturliv vil skabe endnu mere liv og aktivitet gennem unika kunst, håndværk og kreativitet.

Workshops og andet

Det skal blandt andet ske i samarbejde med foreningen Bogby 9520, som jo har hjemme lige ved siden af vores butik.

Omtrent 20 lokale kunsthåndværkere har allerede meldt sig ind i foreningen, der udover at drive butikken/udstillingen på Jyllandsgade 5 A også vil arrangere forskellige workshops og andre aktiviteter - både i butikken og rundt omkring i lokalområdet.

Udover, at områdets kunsthåndværkere kan melde sig ind i foreningen, og dermed få sin kunst udstillet i butikken, kan andre interesserede også tegne et støttemedlemsskab.

Man kan samtidig også melde sig som frivillig, hvis man har lyst til at give en hånd med i foreningen.

Unika 9520 åbnede fredag den 14. februar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...