Bjerglandskabet i det tidligere DDR er ikke kun smukt om vinteren - det er også et besøg værd resten af året

REBILD: Den årlige adventstur til Rebild Kommunes tyske venskabsby Gelenau er populær. Mange rebildborgere har gennem årene besøgt et vinterklædt Sachsen for at gå på julemarked i Gelenau, Seiffen og Annaberg, og den tradition er livskraftig og skal ikke ændres.

Bjerglandskabet Erzgebirge i det tidligere DDR er imidlertid et besøg værd på andre tider af året, og derfor har kommunens Venskabsbyarbejdsgruppe kontaktet en professionel rejsearrangør med opfordring om at udbyde en lidt længere busrejse til Sachsen og Erzgebirge i det sene forår.

Fogt Rejser og den lokale vognmand Olesens Busser sagde straks ja til idéen om at lave en 6-dages bustur med dansk rejseleder.

Turen gennemføres uden økonomisk støtte fra kommunen, og der er ingen begrænsninger for hvem, der kan deltage. Det betyder, at folk, der bor uden for Rebild, derfor naturligvis også kan komme med.

Et længe næret ønske

Som formand for Venskabsbyarbejdsgruppen glæder Jette Ulstrup Nielsen sig over, at både folk, der har været med på adventsture og andre nu får mulighed for at stifte bekendtskab med store kulturbyer i Sachsen og Tjekkiet samtidig med, at de vil kunne nyde godt af Rebilds tætte forbindelser til Gelenau.

- Det kuperede landskab omkring Gelenau er særlig smukt om foråret, og det giver nogle andre muligheder end vores traditionelle adventsture. Det er også oplagt at besøge de to største byer i Sachsen, Leipzig og Dresden, samt den tjekkiske kurby Karlovy Vary, tidligere kendt som Karlsbad. Jeg håber, at rigtig mange vil tage godt imod rejsen, og der skal selvfølgelig være et vist antal deltagere for at turen kan gennemføres. Så jo før man tilmelder sig til, jo bedre, erklærer hun.

Turen ligger fra 12. til 18. maj. Der er fem overnatninger i Chemnitz, og herfra køres der på udflugter til Gelenau, Dresden og Karlovy Vary.

Programmet i og omkring Gelenau bliver tilrettelagt med hjælp og gode råd fra det lokale borgmesterkontor, og lokale guider viser rundt i Dresden og i den tjekkiske kurby.

Sidste overnatning inden hjemrejsen er i Wiedemar lidt uden for Leipzig, hvor der også bliver byrundtur med lokal guide. Turen koster 4.995 kroner og tilmelding sker gennem Fogt Rejser i Vordingborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...