Rita Bech fra Siem ser tilbage på det første år som selvstændig

SIEM: Efter mange år i møbelbranchen tog 47-årige Rita Bech fra Siem springet for omtrent et år siden. Hun kvittede det gode faste job, og startede som selvstændig med Becheriet, der udover at tilbyde god og velsmagende mad, også handler om, at hun selv ville genfinde roen, balancen og glæden ved arbejdet og livet. Det er lykkedes. Kunderne elsker hendes mad - og Rita nyder hvert et sekund.

- Det er en gammel drøm, som jeg nu udlever. Jeg har altid elsket at lave mad, og altid drømt om at starte mit eget. Drømmen blev hjulpet på vej, da jeg var kommet i ubalance i mit daværende job.

- Jeg gik ned med stress, var ulykkelig og kunne ikke længere finde ud af, hvad der reelt gjorde mig glad. I det forløb kunne jeg mærke, at det var vigtigt, at jeg begyndte at lave noget, der virkelig betød noget for mig, og ikke bare var kommercielt og handlede om salg og omsætning.

- Det blev starten til Becheriet. Det er nu et år siden, og jeg har fra starten kunnet mærke en helt anden arbejdsglæde. Det her betyder virkelig noget for mig, og med det kommer glæden. Selvfølgelig kan det også være stressende, men det er på en helt anden måde. Det er positiv stress, fortæller Rita, der i køkkenet har fokus på kvalitetsråvarer og at lave det meste selv.

- Jeg går ikke på kompromis med min kvalitet. Det kød jeg serverer, skal være fra dyr, der har haft det godt. Jeg sylter og bager, og laver stort set alt helt fra bunden. Jeg køber mest muligt økologisk, og mange af krydderurterne dyrker jeg selv. Det hele skal kunne smages på tallerkenen. Det skal være en smagsoplevelse, der får det bedste frem råvarerne, fortæller Rita, der sammen med manden Thomas har forvandlet en staldbygning ved parrets flotte hus på Siem Skovvej i Siem til et flot og moderne køkken og et yderst charmerende lokale, der kan bruges til afholdelse af kurser, workshops og foredrag.

- Indtil nu har jeg primært leveret mad ud af huset, men jeg håber, at få gang i udlejningen af lokalet til diverse arrangementer til virksomheder, hvor man så kan blive serviceret med morgenmad, frokost og aftensmad efter behov. Samtidig vil jeg selv afholde nogle spændende foredragsaftener, hvor jeg snart har det første klar. Jeg drømmer også om, at jeg på et tidspunkt starter med et brødudsalg, eksempelvis hver fredag, fortæller Rita, der kan se tilbage på et godt første år med Becheriet.

- Det tager selvfølgelig lidt tid at komme i gang, men jeg har allerede en del faste madaftaler, og har leveret til mange små og store arrangementer.

- Indtil for et par måneder siden havde jeg et deltidsjob ved siden af, men det har jeg ikke længere. Min mor, der har erfaring fra branchen, hjælper mig ofte på frivillig basis, men ellers er jeg bare mig selv.

- Jeg føler ikke, at jeg går på arbejde, men at jeg bare leger og har det sjovt. Samtidig har jeg fået min livsglæde tilbage. Ja, jeg er nærmest lykkelig, sluttelig Rita med et smil i øjnene, der på alle måder understreger hendes ord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...