Lørdag 11. juli markerer Rebildcentret 100-året for Sønderjyllands genforening med resten af kongeriget

Det lyder som et eventyr, et sagn fra gamle dage…

Hvad disse ord fra Henrik Pontoppidans pen har med Thingbæk Kalkminer at gøre, kan du blive meget klogere på lørdag 11. juli, når Rebildcentret markerer 100-året for Sønderjyllands genforening med resten af kongeriget.

Det foregår ved billedhuggeren Anders Bundgaards ”Genforeningsmonument” under jorden i de smukke og svale kalkgruber i Thingbæk Kalkminer, som denne eftermiddag er oplyst af 1000 levende lys. Rebildcentret kalder af samme grund specialarrangementet for en mini-lysfest.

Seancen i kalkminerne byder både på fortællinger om Genforeningens betydning for sønderjyderne - og for Himmerland - og på hyggelig fællessang.

Den dygtige sangerinde Cathrine Bendiks synger for på en perlerække af højskolesange, som har relation til genforeningen.

Af hensyn til forsamlingsbegrænsningen bedes billetter bestilt i forvejen på telefon 98375500 eller via e-mail til anette@rebildcentret.dk.

Fra mandag 6. juli giver Rebildcentret i øvrigt - i lighed med mange andre danske museer - 50 procents rabat på entrébilletten.

Dette gælder også minilysfesten i anledning af genforeningsjubilæet.

Deltagerne i mini-lysfesten har naturligvis samtidig adgang til den store udstilling om Den Kolde Krig i Rebildcentrets velkomstbygning, til den digitale udstilling ”Sådan byggede vi Regan Vest” og til udstillingen ”Kilder til liv”, som i øjeblikket udbygges i den nye markante bygning ”Kildetårnet”.

På grund af corona-epidemien er heksen Dannie Druehyld derimod ikke at træffe i centret for tiden, men børn og voksne er alligevel meget velkomne i Heksens Værksted, hvor de kan lave en magisk urteamulet og høre Dannie fortælle på video.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...