Mange fulgte efter befrielsesgudstjenesten med til kransenedlæggelsen ved de 11 grave på Aarestrup Kirkegård

AARESTRUP: I Aarestrup har man siden afslutningen af 2. verdenskrig højtideligholdt årsdagen for befrielsen med en befrielsesgudstjeneste.

Én begivenhed i krigsårene gjorde særligt indtryk på byens borgere, nemlig da et britisk bombefly styrtede ned tæt ved byen ude i Torstedlund Skov natten mellem 20. og 21. april 1945, altså kun et par uger før krigens afslutning.

Elleve unge soldater mistede livet ved den lejlighed, og mindet om denne begivenhed er siden da koblet på den årlige befrielsesgudstjeneste, idet der efter gudstjenesten lægges krans på de omkomnes grave, der findes vest for Aarestrup Kirkes tårn.

Befrielsesgudstjenesten i Aarestrup Kirke indledtes med at en gruppe spejdere fra Aarestrup, bar Dannebrog og det britiske Union Jack ind i kirken til tonerne af Prins Jørgens March, spillet for fuldt udtræk af organist Anette Kjær.

Herefter var der prædiken v. pastor Finn Carpentier, og efter gudstjenesten gik alle over til de elleves gravsted, hvor Niels Thomsen, Aarestrup, lagde kransen, pyntet med de britiske farver, ved kaptajn Nicodeme Guilonards gravsten.

Efter højtideligheden i kirken og på kirkegården var der sammenkomst i Aarestrup Forsamlingshus lige over for kirken.

Her blev der serveret kaffe, boller og lagkage samt sunget en håndfuld sange fra Højskolesangbogen akkompagneret af organist Anette Kjær.

Carsten Greve viste en lille stumfilm optaget under begravelsen i 1947, og filmen blev efterfølgende kommenteret af Niels Nørgaard Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...