I næste uge går det løs med børnekulturuge i Mariagerfjord Kommune

MARIAGERFJORD: Mange sjove oplevelser venter kommunens yngste, når Mariagerfjord Kommune i uge 21 inviterer til børnekulturuge.

- Mange børn kan se frem til nogle oplevelser, som de ellers ikke ville have fået. De kan for eksempel være møder med cirkusartister eller professionelle musikere - eller at være fotografer for en dag, forudser formand for fritids- og kulturudvalget i Mariagerfjord, Jane Grøn.

Hele ugen vil der være aktiviteter for børn i dagpleje, børnehaver og skoler. I år under temaet ”udsyn og indblik”.

Tirsdag 21. maj holder Grænseforeningens kulturambassadører, som er et korps af unge fra mange lande, foredrag for unge på Ungdomshuset i Hobro, og torsdag holder kulturskolen workshops for eleverne og byder på events og koncerter med fri entré.

I børnehaverne skal børnene lytte, se og smage. Her er koncerter med Randers Kammerorkester og kortfilm på bibliotekerne, og børnene kan smage på kulturen, når sprogskolen og Mad-Matilde sætter fokus på mad, kulturer og traditioner i andre lande.

På skolerne bliver der i år endnu flere børnekulturtilbud at vælge imellem.

Der er koncerter med Mariagerfjord Kulturskole, Randers Kammerorkester, foredrag med zombieforfatteren Nicole Boyle Rødtnes og teaterforestillinger med TeaterO, og børnekulturugen byder også på cirkusworkshops og fotoworkshops i samarbejde med ”Børns Møde Med Kunsten”.

I ugens løb besøger cirkustruppen otte skoler, hvor eleverne i 2. og 3. klasse både skal se forestillinger og prøve kræfter med en artistuddannelse med gøglerne Yaska Tiz, Halit Rabat og Wasir Donouh. Cirkustruppen runder ugen af med en forestilling på SFO’ernes årlige Funky Festival.

På fire skoler skal 6. klasserne i lære som fotografer hos fotograf Henrik Sandberg. Her skal de løse spændende fotoopgaver, få tips og tricks og så skal de tale om etik og moral på sociale medier.

Børnekulturugen er et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune, bibliotekerne, kulturskolen og ungdomsskolen og professionelle kunstnere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...