Alle 300 elever fra kommunens 7. klasser var tirsdag samlet til klimadag i Skørping

REBILD: Der blev fnist meget blandt drengene på de bageste rækker, men selv de pjattede kommentarer kunne bruges til noget, forsikrede de tre byplanlæggere fra Rebild Kommune, som tirsdag holdt borgermøde og workshop med knap 30 ganske unge borgere.

- Når I efterlyser Mc’Donald’s og en drive-in-bager, så tolker jeg det sådan, at det er vigtigt, at der er gode steder i byen at mødes, sagde Marie Louise Kristensen, landinspektør.

Ungeborgermødet var en af mange aktiviteter, som samtlige 300 elever fra kommunens 7. klasser tirsdag var samlet om i Kulturstationen i Skørping.

- Hvad med en sø til paddleboarding, spurgte for eksempel også en dreng, da eleverne havde fået til opgave at udtænke, hvad man kunne gøre med alt det ekstra regnvand, som også Rebild Kommunes byer formentlig får i de kommende år.

Og jo, det kunne nemlig godt være en idé, forklarede landinspektør Toke Iversen, som forinden havde vist forskellige eksempler på, hvordan andre byer rundt om i Danmark har fået noget nyttigt eller sjovt ud af de voksende vandmængder.

At holde borgermøder er i forvejen en del af de tre byplanlæggeres arbejde.

- Men der er jo aldrig børn med! Det her er en god mulighed for at høre, hvad de unge egentlig mener, sagde Toke Iversen.

- Vi får nok nogle andre og mere umiddelbare input, end vi får fra voksne. Vi vil jo gerne høre, hvad der gør en by til et godt sted at vokse op - og som måske kunne hive de unge tilbage igen en dag, forklarede civilingeniør Chalotte Pedersen om den lidt bredere forståelse af bæredygtighed - at det er noget, der kan holde i mange år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...