DN Rebild og Rold Skov OK er igen i år gået sammen om et sjovt og lærerigt arrangement på Naturens Dag, som afholdes søndag den 9. september.

Børn, der bruger naturen, er sunde, glade og vokser op som ansvarlige mennesker, der benytter og beskytter naturen. Derfor er det bekymrende, at en Gallup-undersøgelse viser, at børn i dag kun er halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre var, da de var børn. Elektroniske medier og skemalagte aktiviteter dominerer hverdagen og efterlader ikke megen plads til leg og oplevelser i den friske luft.

Det vil Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Friluftsrådet gerne ændre på. Derfor holde de to grønne organisationer hvert år Naturens Dag for at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen. På Naturens Dag i 2017 troppede 60.000 danskere op til søndags-arrangementer, som lokale aktører havde tilrettelagt over det ganske land.

Ligesom sidste år er lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening i Rebild Kommune gået sammen med orienteringsløberne i Rold Skov OK om et NATUR-O-LØB i Rold Skov. I år bliver deltagerne sendt afsted fra Kulsvierpladsen mellem Rebild og Skørping.

- I DN Rebild er vi super glade for at samarbejde med Rold Skov OK, for vi ved, at de frivillige orienteringsløbere kan deres kram, har det rigtige udstyr og er rutinerede i at afvikle løb. Vi håber, at mange børnefamilier - eller bedsteforældre med børnebørn - finder vej til Kulsvierpladsen, hvor løbet starter og får en dejlig oplevelse sammen i naturen. udtaler Anette Bruun Hansen, som er formand for DN Rebild.

Hun bakkes op af Ole Jensen fra Rold Skov OK:

- Arrangementet er tilrettelagt, så det passer til familier, som ikke i forvejen har kendskab til orienteringsløb. Og naturen kan vi jo alle nyde, uanset om vi kan svare på spørgsmålene eller ej. Hvis arrangementet skulle give deltagerne lyst til at stifte nærmere bekendtskab med orienteringssporten eller med naturens mange, spændende mærkværdigheder, er det en ekstra gevinst.

DN Rebild og Rold Skov OK er klar til at sende de første familier ud på ruten klokken 11.00. Seneste starttidspunkt er kl. 13.30. Kulsvierpladsen findes nord for Himmerlandsvej ved Vedstedskovhus mellem Rebild og Skørping. Bilen kan parkeres på Røverknoldens P-plads. Husk terrængående fodtøj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...