I projektet om naturfællesskaber er der allerede 10 landsbyer i Rebild

REBILD: 50 deltog, da Rebild Kommunes landsbyråd forleden havde inviteret til officiel markering af et nyt fælles projekt for kommunens landsbyer, nemlig naturfællesskaber.

Det foregik i landsbyen Gravlev som en del af Klima Rebild.

Her fik borgmester Leon Sebbelin (RV) også overrakt et banner som bevis på, at Rebild er en natur-/insekt-/bivenlig kommune.

Landsbyrådets formand Merete Langeland fortalte om rådets fokus på fællesskaber på tværs af landsbyerne og præsenterede også det andet projekt ”Sang på tværs af landsbyer”, som allerede er gennemført.

Projektet om naturfællesskaber er der allerede 10 landsbyer, der har meldt sig til, supplerede Kersten Bonnen fra landsbyrådet.

Landsbyrådet har søgt og fået en del midler til at gennemføre det - blandt andet til blomsterfrø, så en landsby kan etablere et nyt fælles uderum i form af en blomstereng.

Landsbyrådet tilbyder også hjælp til at bygge insekthoteller eller etablere bålplads, æbledag med Karsten Kortbuks, kursus i at slå med le og guidet tur med en sommerfugleekspert.

Ved arrangementet forleden fortalte Karsten Kortbuks på underholdende vis om, hvorfor det er så nødvendigt at have fokus på den vilde natur og vigtigheden af en stor biodiversitet.

Herefter kunne man besøge standene og få en hyggelig snak på tværs af landsbyer og foreninger.

På dagen var der yderligere landsbyer, der meldte sig til projektet. Og flere, der allerede deltager, som ønsker yderligere arealer lagt ud til vild natur, oplyser Merete Langeland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...