Den populære ”Klezmerduo” giver koncert i Dokkedal kirke fredag den 16. august klokken 19.30

DOKKEDAL: Det spændende arrangement ”Dokkedal Dagene - musik langs kysten” nærmer sig sin afslutning i år. Et af de sidste arrangementer i rækken holdes i Dokkedal kirke fredag den 16. august klokken 19.30, hvor Mou Menighedsråd inviterer til en spændende koncert og en række fortællinger med ”Klezmerduo”, der spiller festmusik fra Østeuropa, hvor musikken lér med det ene øje og græder med det andet.

Den pågældende duo hører til blandt landets førende fortolkere af den traditionelle jødiske festmusik kaldet ”klezmer”. Duoen, der består af Henrik Bredholt på sopransax, dulcimer og tuba samt Ann-Mai-Britt Fiord på harmonika og percussion, har således i mere end 25 år fordybet sig i klezmermusikkens stemningsfulde og livsbekræftende univers, som de formidler med humor og smittende spilleglæde.

Det er sprælsk musik med rødder i Østeuropa og den rummer både længsel og smerte, men insisterer samtidig på håbet, glæden og festen. Her i landet kender mange musikformen fra ”Spillemand på en tagryg” eller fra rejser i netop Østeuropa og på Balkan. Den aktuelle duo giver over hundrede koncerter om året ikke bare herhjemme, men også i udlandet, hvor de har optrådt i de fleste europæiske lande samt i Israel, USA og Argentina samt Cuba.

”Klezmerduo” har endvidere vendet en førstepræmien på en Verdensmusikfestival samt udgivet fire CD’er, der har givet flere fornemme Music Award-nomineringer.

Sidste koncert i forbindelse med ”Dokkedal dagene” er den femte i rækken af sommerens ”Vildmosekoncerter” på Kystvejen 224 syd for Dokkedal, hvor elever og lærere fra ”Thy Masterclass” giver koncert tirsdag den 20. august klokken 19.00. Den pågældende koncert blev omtalt i sidste uge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...