Motorsport Nordjylland (MNJ) blænder lørdag d. 30. juni op for tredje afdeling af det jysk/fynske (jfm) mesterskab i klubrally.

Deltagerne i Nordjysk Autoophug-løbet præsenteres for seks prøver, som hver skal besøges to gange.

- Arrangementet bliver ekstra spændende for tre af MNJ-mandskaberne, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen.

- Efter de to kørte afdelinger i henholdsvis Randers og på Mors har de bragt sig i front for jfm-stillingen i deres respektive klasser.

- Dækvalg er et vigtigt element i klubrally, og i vores klasse kører vi på valgfrie dæk, supplerer MNJ’s rallyudvalgsformand Kim Naujokat Jensen.

- I klubrally skal man gennemkøre en snirklet prøve på kortest mulig tid og samtidig undgå at vælte de opstillede kegler på prøvebanen.

Hver væltet kegle koster fem sekunders tidstillæg.

Kim og Maike Naujokat Jensen kører i Peugeot 206 og har en andenplads med fra jfm-2 på Mors, men ligger etter sammenlagt.

- Christian André Lykke Falck Christensen og Andreas Nielsen er nystartede i 1,6 liters klassen for rallybiler. I deres klasse kører deltagerne på identiske dæk fra Yokohama.

- MNJ’erne har ramt konkurrencefarten meget godt i deres Peugeot 106 på valgfrie dæk, hvilket blev cementeret med en etter på Mors og JFM-føring, siger Bjarne Sørensen.

Ægteparret Niels og Inger Bjerre har kørt klubrally gennem flere år, og får hele tiden finpudset detaljerne i det interne samarbejde på prøverne. Nordjyderne har i år været overbevisende i rally-klassen over 1.6 liters motorvolumen på Yokohama-dæk.

I Nordjysk Autoophug-løbet skal MNJ’erne leve op til de foreløbige to klassesejre og en treer generelt fra Mors.

- Arrangementet starter motorsportsstadionet i Nysum, fortsætter Kim Naujokat Jensen.

Herfra får JFM-deltagerne tre prøver i Hobros sydlige industrikvarter og fortsætter til 2 spændende prøver i Høndrup og Arden. Til sidst skal startfeltet dog ikke snydes for ottetals-rundbanen i Nysum.

- Til Nordjysk Autoophug-løbet får Kennet Larsen og Niklas Terttu Wulff Nielsen deres JFM-debut i Volvo 850, forklarer Bjarne Sørensen.

Til klubrally kan man deltage i alle forskellige personbiler og udfordre sine erfaringer med bilens køreegenskaber.

Johnni Bragenholdt Christensen har kørt utallige rallies som co-driver for sin far: John, men har i 2018 valgt udfordringerne i klubrally som chauffør.

Sammen med Thomas Hjorth Østergaard stiller de til start i VW Polo 6R.

I 2017 tabte junior håneretten i familien, men satser i år på revanche mod John Bragenholdt Christensen og Anja Pedersen i Peugeot 208.

På Nysum Banen kan publikum søge information om de seks prøveområder, som afvikles på asfalt, beton og grus.

Traditionen tro er prøverne tilrettelagt, så deltagerne både får mulighed for at rive i rattet og rørt grundigt rundt i benzinen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...