HK Glas flyttede for nylig til Jernbanegade 25 i Støvring. Vi har mødt forretningen for at høre, hvordan flytningen er forløbet

STØVRING: For en lille måneds tid siden rykkede HK Glas i Støvring ind i det nedlagte bageri på Jernbanegade 25 i Støvring. Her har starten været meget positiv.

HK Glas blev stiftet af Henning Kristiansen tilbage i 70’erne, inden Søren Karlsen overtog og drev forretningen i 12 år.

For 15 år siden overtog Line Pedersen forretningen, der udover at være en traditionel glarmesterforretning med salg og montering af ruder, spejle, glasværn og terrasseoverdækning, også omfatter salg af glaskunst, brugskunst og en afdeling med udestuer. Siden starten har adressen været på Hobrovej, men lige inden påsken blev aktiviteterne flyttet til Jernbanegade.

- Vi havde længe været på udkig efter mere passende og tidssvarende lokaler, så da det nedlagte bageri i Jernbanegade blev sat til salg, slog vi til. Det har en super beliggenhed, og selvom lokalerne trængte til renovering, passer de meget bedre til vores behov.

- Det er min bror Tommy Pedersen, der har købt ejendommen, så jeg sidder til leje med HK Glas. Bagved butikken skal der opføres 12 nye lejligheder, som Tommy forventer står klar i starten af 2020. Den første lejlighed er i øvrigt allerede lejet ud, fortæller Line.

- Vi har nu haft åbent i cirka en måned her på Jernbanegade, og det har været meget positivt. Vi har fået en central og synlig beliggenhed, og det kan vi tydeligt mærke på antallet af kunder.

- Kvadratmetermæssigt har vi fået lidt mindre, end det vi havde på Hobrovej, men lokalerne passer meget bedre til vores behov. Vi har godt 400 kvadratmeter til rådighed til både værksted, produktion, udstilling og salg af glaskunst, samt lokaler til glaskurser eller afholdelse af polterabends, som vi også gør meget i. Her kan man eksempelvis komme og lave et glaskunstværk til bruden eller brudgommen.

- I selve butiksdelen kan man også finde forretningen ”Skønne hjem”, hvor Alice Lodahl sælger brugskunst og interiør. Butikkens koncept og varer passer fint sammen med vores, så der er en rigtig god synergi, fortæller Line.

Ud over Line beskæftiger HK Glas også John, der er rammemager, Ivan, der står for udestuerne og Kirsten i glasværkstedet. Desuden er Dorte tilknyttet som fleksjobber med fokus på hjemmeside, Facebook m.v.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...