Fernisering og lancering af ny portrætbog sker på lørdag i Rebildcentret

THINGBÆK: Rebildcentret markerer lørdag 13. oktober om eftermiddagen140 året for maleren Mouritz Nørgaards fødsel.

Det sker med lanceringen af Sven Erik Østergaards nye portrætbog om "Himmerlands maler", som Mouritz Nørgaard også blev benævnt.

Årsagen var at han boede og arbejdede flere forskellige steder i landsdelen. Efter opvæksten i Nøvling var han omkring Vaarst, Vegger, Vejgård, Bislev og Sebbersund. Det var dog på Skørping-egnen han havde hjemme i de længste perioder.

Fejringen af Himmerlands maler startede i forsommeren, hvor man kunne opleve Rebildcentrets egen samling af Nørgaard-malerier.

Titlen på den nye udstilling afslører, at centret nu vil vise malerier, som offentligheden normalt ikke kan få at se, fordi billederne hænger i private hjem.

Rebildcentrets samarbejdspartner, Sven Erik Østergård, har fundet frem til en række fine, privatejede malerier og fået lov at låne dem i udstillingsperioden, som slutter med udgangen af oktober måned.

Nogle af værkerne har han fået lov ar fotografere og gengive i portrætbogen, som lanceres ved lørdagens arrangement.

Forfatter guider selv rundt

Tirsdag 16. oktober klokken 14 viser Sven Erik Østergård selv rundt i udstillingen "Mourtiz Nørgaard i privateje" og fortæller både om kunstneren og om sit arbejde med bogen "Mouritz Nørgaard - Himmerlands maler", som han også gerne signerer, hvis nogen skulle ønske det.

Ligesom de andre arrangementer i efterårsferien koster Sven Erik Østergårds foredrag ikke ekstra, når indgangsbilletten i Rebildcentret er betalt.

Andre aktiviteter i uge 42

Rebildcentret holder åbent hele efterårsferien, og de fleste dage er der ekstra aktiviteter, som ikke koster ekstra, når entréen er betalt.

Aktiviteterne starter alle klokken 14 og indledes søndag 14. oktober, hvor Danny Druehyld tager børn og voksen med ind i heksens værksted. Det samme gør hun torsdag18. oktober.

Onsdag 17. oktober i efterårsferien er der traditionen tro "Flagermusdag" og dermed gratis adgang for børn til og med 14 år.

Om eftermiddagen tager guide Lars Rigborg både børn og deres voksne med ind i minerne og fortæller fakta såvel som fiktion om de flyvende pattedyr, som slet ikke er farlige, men derimod dybt fascinerende - men desværre truede - dyr.

Hele ugen er der adgang til centrets store udstilling om "Den Kolde Krig", til mini-udstillingen om "Røverne i Himmerland" og til Thingbæk Kalkminer med skulpturer af Anders Bundgaard og Carl Johan Bonnesen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...