Den Jyske Harpetrio - giver 28. april koncert på Kulturstationen i Skørping.

SKØRPING: Selv om de kalder sig Den Jyske Harpetrio, er det ikke ensbetydende med, at alle i orkestret spiller på harpe.

Det vil publikum kunne forsikre sig om, når Den Jyske Harpetrio 28. april giver koncert i Rebild Musikforening. Nærmere bestemt på KulturStationen i Skørping.

Den Jyske Harpetrio blev dannet i 2003 og består i dag af Marianne Leth, fløjte, Olga Goija, bratsch, og Joost Schelling, harpe.

Marianne Leth og Joost Schelling har uddannet sig på henholdsvis Vestjysk og Det jyske Musikkonservatorium, mens Olga Goija oprindeligt er fra Letland og har uddannet sig i USA.

Alle tre musikere arbejder i det daglige som lærere, orkester- og kammermusikere og solister og spiller hhv. i Århus Symfoniorkester og Randers Kammerorkester.

Den Jyske Harpetrios repertoire består fortrinsvis af impressionistisk, fransk musik og af nyere musik, og det vil også komme til at præge koncerten i Skørping 28. april.

Impressionisterne Claude Debussy og Maurice Ravel - der sammen har tegnet fransk musik i en stor del af det 20. århundrede - er på programmet sammen med Camille Saint-Saëns, der ofte forenede den romantiske stil med sin egen form for impressionisme.

På programmet står bl. a. Debussys ”La Deuxieme Sonate”.

Af nyere musik kan publikum bl. a. se frem til at høre værket ”Fratres” af den estiske komponist Arvo Pärt, der har skabt sin helt egen minimalistiske stil, kaldet tintinnabuli.

- Alt i alt venter der publikum en dejlig koncert, forudser Jette Tikjøb Olsen, Rebild Musikforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...