TEKNISK: En teknisk klasse bliver til noget på Mariagerfjord Gymnasium - men 15 elever er tæt på smertegrænsen

HIMMERLAND: Mariagerfjord Gymnasium skruer op for charmen over for unge i kommunen, der brænder for det tekniske.

Skolen har brug for, at flere vælger den nye tekniske linje, htx, på gymnasiet i Hobro fremfor at søge samme tilbud på skoler i Aalborg og Randers.

Gymnasiet på Amerikavej genåbner htx efter sommerferien, efter at skolen har været uden linjen i to år.

Det sker i et samarbejde med Erhvervsskolerne i Aars, som også selv har et htx-tilbud.

Potentielt over 40 unge

- Lige nu er 15 elever tilmeldt den nye htx-linjen. Det er tæt på smertegrænsen, men klassen bliver oprettet under alle omstændigheder.

- Vi ved, at den lige skal løbes i gang, og det bliver nemmere til næste skoleår, siger Hans Henrik Bøg Holme, uddannelsesleder ved Mariagerfjord Gymnasium.

Han opfordrer unge i Mariagerfjord Kommune til at genoverveje deres valg, hvis de allerede har meldt sig til htx i eksempelvis Aalborg, Randers eller Viborg.

- Erfaringsmæssigt er der htx-elever i kommunen svarende til to klasser eller over 40 elever.

- Derfor tror vi, at en del har valgt htx på andre gymnasier.

Erhvervsskolernes i Aars

- Det kan der være flere forklaringer på, men vi synes bare, at hvis man kan spare en masse transporttid.

- Så er det da bedre at vælge Mariagerfjord Gymnasium, opfordrer Hans Henrik Bøg Holme.

Mariagerfjord Gymnasium har tidligere haft htx-klasser i samarbejde med Aalborg Tekniske Skole, som imidlertid trak sig ud af aftalen for to år siden.

Nu slår skolen i Hobro pjalterne sammen med Erhvervsskolerne i Aars, som har mange års erfaring - og særlige undervisningslokaler og værksteder til de tekniske gymnasieklasser, som har naturfaglige og tekniske fag på højt niveau.

Værksteder

Gymnasiet i Hobro har selv en del værksteder, men otte gange i hvert skoleår skal eleverne fra htx i Hobro på ekskursion til Aars for at arbejde med skolens avancerede faciliteter.

Ulf Givskov Bender, direktør ved Erhvervsskolerne Aars, betegner htx i Hobro som en succeshistorie.

- For nogle år siden var den i fare for at lukke ned.

- Men den fare er nu heldigvis ovre.

- De unge har vist stor interesse for htx i Hobro, og det tænker jeg, der er flere gode grunde til.

- Eksempelvis åbner htx Hobro mange døre til videreuddannelse, og så foregår undervisningen i et kanon gymnasialt miljø sammen med blandt andet stx - det almene gymnasium.

Htx og stx

- Hvis man skulle få lyst til at være en del af netop det, så er det vigtigt for mig at understrege, at det endnu ikke for sent, siger Ulf Givskov Bender, direktør ved Erhvervsskolerne Aars.

Htx er en treårig gymnasial ungdomsuddannelse, der åbner op for en lang række videregående uddannelser og giver nøjagtig de samme muligheder som gymnasiets almindelige stx-uddannelse.

Forskellen er, at htx giver en teknisk studentereksamen, hvor du har naturfaglige og tekniske fag på et højt niveau, og hvor du som elev lærer at arbejde problem- og projektorienteret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...