Det hele spillede, da 62 friskolebørn opførte deres egen cirkusforestilling med forældre og søskende som publikum

Cirkusdagene i uge 37 vil sent blive glemt på Guldbæk Friskole.

Her blev skolens børn nærmest på rekordtid forvandlet til cirkusartister, så alle 62 elever torsdag aften var i stand til at optræde i skolens egen cirkusforestilling.

Emneugen var finansieret i et samarbejde mellem friskolen og kunstordningen Børns møde med kunsten (BMMK).

Jørgen Mortensen fra Det flyvende Kuffertcirkus var købt ind som ”kunstnerisk leder”, og han havde sammen med skolens lærere planlagt ugen med individuel træning såvel som gruppetræning.

Allerede inden den afsluttende gallaforestilling var der festivalstemning på cirkuspladsen med pølsebod, salg af popcorn og sodavand.

Artister gik rundt på stylter, og da skoleleder Jens Christian Møller havde budt publikum velkommen, blev alle bedt om at følge efter artisterne til manegen på udearealet.

Den centrale fortælling i forestillingen blev sammenbundet af cirkusdirektør Emma Katrine fra 6.a. Hun præsenterede alle deltagere, artister og deres underfundige gruppenavne, der var opstået i ugens løb: ”De flyvende fakler”, ”Stylte stodderne”, ”Smadredrengene” og ”Dr. Donut og hans personlige assistent” for at nævne nogle få eksempler.

Forestillingen igennem var der latter og grin, og en atmosfære af drama velorkestreret af Annettes musikstyring og keyboard, der blev understøttet af trommehvirvel og bækken.

Det hele spillede sammen.

Bagefter var der tid til pølsebod og leg, inden kulden langsomt begyndte at snige sig ind på Guldbæk.

Næsten alle skolens forældre var mødt op til forestillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...