Hør forfatteren Poul Holt Pedersen fortælle om Danmarks dybeste hemmelighed

SKØRPING: Onsdag 9. januar fortæller forfatter Poul Holt Pedersen om Regan Vest, Danmarks dybeste hemmelighed. Foredraget foregår i Siem Forsamlingshus.

Skjult for offentligheden og landets fjender opførte de danske myndigheder i 1960’erne en atombunker, som skulle rumme regeringen, kongehuset, forsvarschefen og de ledende embedsmænd fra centraladministrationen under 3. verdenskrig.

Anlægget – kaldet Regan Vest – er dybt begravet 60 meter under jorden i Nordjylland.

Konstruktionen indeholder næsten to kilometer gange, tunneler og skakter samt 232 rum til 350 personer. Det er bygget til at kunne klare en atomkrig, rumme forsyninger til adskillige ugers ophold, har egen vand- og elforsyning, hospital, radiostation og konferencefaciliteter.

I sin bog ”Regan Vest” beskriver Poul Holt Petersen den samlede historie om hvorfra og hvordan regeringen, civilregionerne og kommunerne kunne føre Danmark gennem en national krise eller 3. verdenskrig. Bunkerne – og meget store dele af den civile beredskabsplanlægning – blev holdt usynlig og ukendt for de fleste.

Foredraget er endvidere fyldt med anekdoter om f.eks. et hemmeligholdt dødsfald, inspektionsbesøg af dronningen, statsministerens dommedagstale, øvelser i at bemyndige brug af atombomber samt historien om manden, der i alle årene løj om sin arbejdsplads. End ikke familien måtte vide noget…

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...