VIDEN: Midthimmerlands Folkeuniversitet i Skørping melder sæsonklar

REBILD: Midthimmerlands Folkeuniversitet melder klar med sit forårsprogram, som byder på tre foredrag i marts.

Det første handler om færøsk kunst og litteratur og følger dermed op på Ord i Nord for nylig i Skørping, hvor der i år var flere færøske indslag.

Under overskriften ”Lune, poesi og magi” fortæller cand.mag. i litteraturhistorie Anne Valbjørn Odgaard om den lange mundtlige fortælletradition før opblomstringen af en moderne og stærk roman- og billedkunst op i 1900-tallet.

Her dukker fætrene Jørgen-Frantz Jacobsen og William Heinesen op med kolossalt populære værker som ”Barbara” (1939) og ”De fortabte Spillemænd” (1950).

Èn fod i traditionen

Og færøske kunstnere maler ydre og indre landskaber som forfatterne med én fod i traditionen og én i det moderne liv på Færøerne.

Foredraget slutter ved den moderne forfatter Jóanes Nielsen og hans ”Brahmadellerne - en nordatlantisk krønike” (2012).

Han var netop gæst ved Ord i Nord 1. februar.

Dette foredrag finder sted tirsdag 10. marts kl. 19 på Skørping Bibliotek og med Ord i Nord og Bogby 9520 som medarrangører.

I historiens perspektiv

Onsdag 18. marts kl. 19 kan man høre tidligere forstander og lærer Hans Jørgen Lysholm fortælle om Genforeningen 1920 set i historiens perspektiv.

Det foregår i Sognegården i Støvring, og undervejs i arrangementet serveres et mindre sønderjysk kaffebord.

Lørdag 28. marts kl. 14 kommer professor i glaciologi ved Niels Bohr Instituttet Dorthe Dahl-Jensen til Rebildcentret.

I den dybe iskerne

Her fortæller han om den 2538 meter dybe iskerne boret ud af indlandsisen, og hvordan fortiden på den måde kan give os oplysninger om fremtiden.

Arrangementet er en del af Klima Rebild 2020.

I alle tre tilfælde kan billetter fås på www.himmerlandsbilletten.dk eller ved tilmelding til Jørgen Gjedsted - til genforeningsforedraget i Støvring skal det ske senest 8. marts.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...