Håndværkerdagen fik eleverne til at drømme

ARDEN: Eleverne fra 8. og 9. klasse på Arden Skole kunne onsdag få en smagsprøve på håndværksfagene kok, murer og tømrer, da der blev afholdt "Håndværkerdag" på skolen.

Ideen med dagen var, at flere unge blev motiveret til at tage en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse. Det er en klar målsætning i regeringens "Erhvervsuddannelsesreform". På den baggrund havde Mariagerfjord Ungdomsskole og Arden Skole i samarbejde arrangeret denne håndværkerdag.

- Det er vigtigt, at de unge får øjnene op for de mange spændende beskæftigelsesmuligheder som en erhvervsuddannelse kan føre med sig. Ved at lave en håndværkerdag med dygtige faglærere får de unge et godt indblik i faget, og prøver sig selv af på nye måder, fortæller Lars Otte Koefoed fra Mariagerfjord Ungdomsskole, der håber, at dagen også kan inspirere andre skoler i kommunen til et tilsvarende initiativ, og gerne i samarbejde med ungdomsskolen.

Dagen bød som nævnt på fagene kok, murer og tømrer, ligesom der for de unge, som absolut ikke kunne se dem selv i de fag, også var mulighed for at stifte bekendtskab med ingeniørfaget.

Begejstringen for at prøve sig af som håndværker var stor - blandt andet hos Patrycja Krzos, der går i 8. klasse på Arden Skole, og som havde valgt kokkefaget.

- Jeg drømmer om at blive kok, så sådan en dag er hel perfekt for mig, fortæller Patrycja, mens hun og de øvrige "kokkelever" er godt i gang med at lave en Thai-inspireret menu til alle de øvrige elever.

- Jeg elsker at lave mad, men jeg vil gerne blive dygtigere. Men vigtigst af alt, så er det sjovt og mad smager godt. Det er derfor, at jeg gerne vil være kok. Sådan har jeg haft det et stykke tid, så det er ikke kun på grund af dagen i dag, lyder det fra Patrycja.

En andet håndværkertilbud på dagen var murerfaget. Her havde man indkaldt Henrik Petersen som gæstelærer. Henrik er murer hos tømrer- og murervirksomheden Brdr. Nielsen, der har hjemme i Hobro.

- Vi har længe haft rigtigt svært ved at finde særligt murerlærlinge, så sådan en håndværkerdag her er meget tiltrængt. Vi skal inspirere flere unge mennesker til at vælge håndværksfagene, og jeg har allerede kunnet fornemme, at nogle har fået øjnene op for det i dag, slutter Henrik Petersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...