Klima Rebild kunne forleden kåre vinderne af skolekonkurrencen om bæredygtigt byggeri

REBILD: Det blev HTX i Aars, der løb med førstepræmien i gymnasiegruppen, da Klima Rebild forleden kunne kåre vinderne af skolekonkurrencen om bæredygtigt byggeri.

Vinderprojektet handlede om et hus i Kenya, hvor der både var tænkt social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed ind.

Det var bygget på lokale materialer og designet med baggrund i en simpel byggemetode, så den lokale befolkning selv kunne stå for store dele af byggeriet.

Det afspejlede sig også i den arkitektoniske del, der fortalte en historie om stedet og dets muligheder, noterede en af dommerne, arkitektstuderende Sarah Wulff Hansen.

Generelt fandt hun, at projekterne var udarbejdet af klasser på forskellige niveauer, men at de alle bidrog med spændende bæredygtige detaljer med hensyn til, hvilke materialer der var brugt, og hvordan der blev brugt CO2-venlige og alternative løsninger til energi-, vand- og selvforsyning af plantebaseret kost.

Hun syntes også, at eleverne i projekterne havde tænkt meget på klimaforandringerne og de skader, store vandmængder kan belaste byggerierne med.

- Overordnet set var det alle meget imponerende og kreative projekter, som har skabt et meget vigtigt fokus på bæredygtighed og fremtidigt byggeri, lyder det fra Sarah Wulff Hansen,

I dommerpanelet sad også tømrermester Jonas Poulsen, Støvring, og bygningskonstruktør Jacob Kiib, Skørping.

HTX i Aars deltog med to projekter, og i gymnasiegruppen deltog også Mariagerfjord Gymnasium med to projekter.

Der var i alt otte projekter med i konkurrencen for overbygningsklasser, og her blev det Skørping Skole, der vandt.

Fra den yngste aldersgruppe, mellemtrinet, var der afleveret to projekter, nemlig fra Gregers Krabbe Friskolen i Aarestrup og fra friskolen i Hellum.

De fik lov at dele førstepræmien.

Friluftsvejleder og lærer Ib Hansen stod bag initiativet og er meget imponeret over resultatet:

- Eleverne har lavet nogle virkelig fine projekter, og de var også rigtig dygtige til at formidle dem, roser han.

Vinderne blev kåret ved et arrangement på Skørping Bibliotek, hvor man fortsat vil kunne se de udstillede projekter til og med fredag 12. april kl. 12.

Publikum havde også og har fortsat i uge 15 til og med fredag den 12. april mulighed for at stemme på bedste bæredygtige byggeri.

Foreløbig er der udtrukket tre præmier i form af biografbilletter til Merete Christensen, Bjarni Jensen og Karoline Juul Larsen.

Der bliver endnu en udtrækning af publikumspræmier samme dag, som udstillingen slutter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...