SKØRPING: I en uges tid har alle tre elevatortårne på Skørping station igen været fuld funktionsdygtige til stor glæde for de togrejsende.

For de to elevatorer, der betjener perron 2 og 3, har siden slutningen af maj været ude af drift.

Årsagen var, at det ikke var muligt at evakuere togpassagerer fra elevatorerne i tilfælde af strømsvigt.

Det afslørede en test iværksat af Banedanmark ultimo maj.

Det skabte i foråret stor frustration for både togpassagerer og ikke mindst borgmester Leon Sebbelin, at Banedanmark dengang som eneansvarlig ikke kunne give et klart svar på en rimelig tidshorisont for, hvornår de to elevatorer igen kom i drift ved en total udskiftning af de daværende med helt nye af en anden type.

Afbrydelsen betød nemlig at handicappede, ældre og gangbesværede samt folk med barnevogne ikke kunne benytte elevatorerne på de to perroner.

Først i begyndelsen af juli kom en officiel melding fra Banedanmark om, at de forventede, at de to elevatorer ville være udskiftet og i drift igen primo september 2018.

De tekniske fejl på de to elevatorer skyldes ifølge Banedanmark, at en række krav til elevatorerne efter Banedanmarks opfattelse, ikke var opfyldt af entreprenøren, da elevatorerne blev overdraget til Banedanmark i juni 2017.

Der pågår af samme grund på nuværende tidspunkt en skønsforretning ved voldgiftsretten mellem Banedanmark og entreprenøren samt dennes leverandør.

Knap er problemerne med elevatorerne på stationen i Skørping løst, før togpassagerne i Støvring må undvære deres.

Her meddelte Banedanmark midt i august, at elevatorerne på perron 1 og 2 på Støvring Station i perioden fra mandag 3. september til fredag 30. november vil være ude af drift.

Årsagen er dog ikke tekniske problemer, men i stedet udførelse af en totalrenovering af dem på spor 1 og 2 for at sikre en stabil drift fremover.

På hver elevator skal tårnet slibes og nymales. Taget skal udskiftes, og selve elevatorkabinen skal renoveres.

Her vil der blive installeret ny hydraulik og elektronik, og dørene vil blive udskiftet med helt nye.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...