Danmarks Naturfredningsforening er i oprør

MARIAGERFJORD: Danmarks Naturfredningsforening er i oprør.

Dansk Folkeparti vil fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til selvstændigt at stille forslag om fredninger, og det ser DN som et stort tilbageslag for alle, der sætter pris på, at Danmarks smukkeste landskaber bliver bevaret for vore efterkommere.

Et af de steder, hvor Danmarks Naturfredningsforening markerer sin modstand mod forslaget, bliver i Mariagerfjord, hvor de lokale DN-repræsentanter 20. januar - blot fire dage inden Folketingets behandling af DF’s beslutningsforslag - inviterer til demonstration på p-pladsen ved Bramslev Bakker.

Folketingskandidat og byrådskandidat for de Konservative, 2. viceborgmester Jens-Henrik Kirk fra Mariager, vil i forbindelse med arrangementet holde tale til forsvar for DN’s ret til at rejse fredningssager.

Der vil blive skrevet en sang til lejligheden, og efter taler og sang vil der blive mulighed for at gå en tur i det fredede område ved Bramslev.

- Denne fredning blev gennemført på initiativ af DN: I 1934 blev 26 hektar af Bramslev Bakker fredet for at beskytte det skønne landskab mod sommerhusbebyggelse, og yderligere blev 74 hektar af dalen omkring Valsgård Bæk fredet i 1971, blandt andet for at bevare de naturhistoriske og geologiske værdier.

- Hvordan havde områderne mon set ud i dag, og hvordan havde adgangsforholdene mon været, hvis DN ikke havde stillet forslag om fredning i tide, lyder spørgsmålet fra Kaj Edlund på vegne af DN Mariagerfjord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...