Forfatter Sandra O'Brien Kirk fra Hadsund havde æren af at skyde årets Ord i Nord i gang

SKØRPING: Lørdag gik en drøm i opfyldelse for Sandra O’Brien Kirk fra Hadsund.

Efter to år lang og intensiv skriveproces udkom hendes første novellesamling ”Når månen går ned”.

Det blev markeret med en bogreception på Kulturstationen i Skørping lørdag formiddag, hvor den lokale forfatter havde æren af at skyde gang i årets Ord i Nord.

For første gang var litteraturfestivalen i år udsolgt flere uger i forvejen.

På biblioteket i Skørping var stolerækkerne også fyldte, og arrangørerne måtte ud efter flere stole, da Sandra O’Brien Kirk gik på scenen i samtale med Lena Elise Green fra Rebild Bibliotekerne.

- Jeg er enormt beæret over, at mit navn står på samme plakat som Søren Ulrik Thomsens. Det er ikke meget søvn, jeg har fået i nat, sagde en spændt Sandra O’Brien Kirk.

Helt høj af ord

Til daglig leder hun indskolingen på Hadsund skole. Novellesamlingen har hun skrevet på i weekender og ferier.

- Og når jeg ellers lige har kunnet komme til det. Det har krævet meget disciplin og målrettethed, men det giver mig også en masse energi at skrive. Jeg elsker fordybelsen, og jeg kan blive helt høj, når det fungerer.

- Men jeg kan også være ved at rive håret af mig selv, når det ikke gør, griner Sandra O’Brien Kirk.

I flere år har hun været en del af Forfatterværkstedet tilknyttet Bogby 9520 i Skørping, og i 2015 bidrog hun med en novelle til antologien ”Kragetæer i kor”.

Under et ophold i Grønland udgav Sandra O’Brien Kirk desuden en børnebog på et grønlandsk forlag.

- Men novellesamlingen føles alligevel lidt som min debut. Jeg har drømt om at få udgivet noget, lige siden jeg var lille.

- Det var enormt stort, da jeg så den på tryk første gang. Det hele var bare lige, som jeg havde drømt om. Og jeg kan ellers godt være lidt kritisk, når det handler om ting, jeg selv har lavet.

Det er Henrik Bugge Mortensen fra Bogby 9520, der har udgivet novellesamlingen på sit forlag, Forlaget Rebild.

- Jeg har haft rigtig god hjælp af Henrik. Han og en ekstern konsulent har givet sparring på hver eneste sætning, fortæller Sandra O’Brien Kirk.

En intim festival

I samlingens seks noveller møder vi en række kvindelige hovedpersoner, der på forskellig vis - og med en ivrighed for at passe ind - kæmper for at føle en tilknytning til personer eller situationer.

- Jeg er meget optaget af relationer og det, der sker, når mennesker mødes, fortæller Sandra O’Brien Kirk, der glædede sig til at møde de andre forfattere på årets Ord i Nord.

I Kinorevuen kunne i alt 120 litteraturelskere opleve Søren Ulrik Thomsen, norske Britt Karin Larsen, Knud Sørensen, Iben Mondrup og Malene Ravn.

- Jeg tror, det mange godt kan lide ved Ord i Nord er, at det er en blanding af nye og mere etablerede navne, og at det samtidig er en meget intim og hyggelig festival, hvor forfatterne slår en sludder af med publikum i frokostpausen, siger Henrik Bugge Mortensen fra Bogby 9520.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...