Rebildcenteret inviterer 7. marts til informationsmøde i håb om at kunne rekruttere et korps af frivillige til at hjælpe med de forskellige arbejdsopgave

REBILD: Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer åbner her i foråret den nye runde bygning, der er døbt Kildetårnet.

Samtidig håber Rebildcenteret at kunne udvide bemandingen.

- Med de mange nye aktiviteter og udstillingsmuligheder vil vi gerne oprette et korps af frivillige til at hjælpe med at drive Rebildcentret, fortæller Niels Moes.

Han købte Thingbæk Kalminer i 2006 og har siden med hjælp af fonde og overskuddet fra sin eksport af juletræer opbygget og udviklet Thingbæk Kalkminer med den nye velkomstbygning og nu altså Kildetårnet.

For et halvt år siden oprettede Niels Moes imidlertid Rebildcentrets Kultur- & Kunstfond - en almennyttig fond, der nu driver Rebildcentret.

I forlængelse heraf har Niels Moes testamenteret det samlede Rebildcenter med Thingbæk Kalkminer til fonden – begge dele for at sikre et generationsskifte.

- Vi er jo begunstiget med at ligge i et område med rigtig mange menneskelige ressourcer og frivillige, der er engagerede i forskellige foreninger på kulturområdet eller tilknyttet en genbrugsbutik eller hjælper på et ældrecenter.

- Nu er det Fonden som kultur- og formidlingscenter, der gerne vil have et korps af frivillige tilknyttet, fortæller projektleder Peter Henneby.

Arbejdsopgaverne for de frivillige bliver mangfoldige:

Der er planer om at lave aktiviteter for børn. Der skal stilles op og tages ned i forbindelse med de skriftende udstillinger og arrangementer. Ved de tre lysfester skal der tændes 3000 fyrfadslys. De ca. 18.000 besøgende skal billetteres og serviceres i receptionen, og endelig skal der jo også vedligeholdes og gøres rent både ude og inde.

For eventuelle interesserede er der informationsmøde på Røde Møllevej 4 torsdag 7. marts.

Her vil der dels være mulighed for at høre nærmere om arbejdsopgaverne - og dels om de frynsegoder, der vil være forbundet med at tilhøre gruppen af frivillige i Rebildcentrets Venner. Og man er også mere end velkommen til selv at byde ind med egne ideer og forslag.

I første omgang er der planlagt to forårsudstillinger i Rebildcenteret: ”KLIMAKUNST 2019- nordiske udtryk” og en ny digital udstilling om den kolde krig og Regan Vest.

Senere i år udstiller Naturkunstnerne bl. a. også i Rebildcentret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...