Mariagerfjord Bibliotekerne er klar med efterårets program, der blandt andet byder på foredrag med Kim Leine og Merete Pryds Helle

MARIAGERFJORD: Efter et forår, hvor den røde lygte bl. a. måtte tændes til foredrag med forfatterne Kim Leine og Merete Pryds Helle, er Mariagerfjord Bibliotekerne nu klar med programmet for efteråret. Et program, som byder på en skønsom blanding af gamle kendinge og nye spændende arrangementer.

Efteråret skydes i gang torsdag 5. september kl. 19, hvor tidligere håndboldspiller og nyudnævnt direktør for håndboldklubben Ajax København, Daniel Svensson, kigger forbi Arden-Hallerne til en livsbekræftende og spændende snak om hans kamp med cancer ad to omgange.

Daniel fortæller om de to kræftforløb med livsglæde og humor, så det svære emne alligevel bliver fordøjeligt, interessant og underholdende.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Mariagerfjord Bibliotekerne, Arden-Hallerne, Kulturhusforeningen, LOF Mariagerfjord, Stafet for Livet Arden og Røde Kors, og en del af entréindtægten går til Stafet for Livet.

Også oktober byder på et spændende foredrag. Torsdag 10. oktober lægger Mariager Kloster lokaler til en spændende aften i selskab med forfatteren Pia Grandjean Odderskov.

I klostrets historiske rammer fortæller hun om sin seneste bog ”Bodil og dronning”, der bygger på historiske personer og begivenheder.

Foredraget er et samarbejde mellem Birgittaforeningen og Mariagerfjord Bibliotekerne, og det er gratis, men af pladshensyn er billet påkrævet.

I november bliver der mulighed for at fordybe sig i emnet ”Ansigt til ansigt - portræt og biografi” ved et arrangement i Kunstetagerne i Hobro.

Søndag 10. november kan interesserede her møde billedkunstner Hans Pauli Olsen, forfatter Malene Ravn og forsker fra Aalborg Universitet Tem Frank Andersen, og gennem indlæg, udstillingsbesøg og diskussion undersøge ligheder og forskelle i henholdsvis den billedkunstneriske og den litterære tilgang til portrætgenren.

Udover de nævnte arrangementer, som dækker hele kommunen, er der i efterårets løb også lagt op til et antal bogcafeer rundt om på de forskellige biblioteker i kommunen.

Alle fem biblioteker i kommunen får besøg. Det nærmere program - og temaerne for arrangementerne - kan studeres nærmere på hjemmesiden www.mariagerfjordbibliotekerne.dk

Naturligvis bliver der også juleteater for de mindste.

I år præsenterer bibliotekerne ”Julemandens gave”, der handler om de to nisser, Pjanke og Pjok, som bor i en julehule ude i granskoven. Det bliver der en sød og sjov times familieunderholdning ud af.

Dertil kommer bl. a. ”Bogsnak for mænd” i Mariager, ”Lyttevitaminer” i Hobro, familierytmik hele fjorden rundt, ”Gys i mørket” i Hadsund, kreaaktiviteter, ”Gaming by Night” samt et spændende forfatteroplæg fra den anerkendte forfatter Karen Fastrup med udgangspunkt i romanen Hungerhjerte.

Det samlede katalog over efterårets aktiviteter kan enten hentes på Mariagerfjord Bibliotekerne eller studeres online via bibliotekets hjemmeside.

Billetter til de forskellige arrangementer kan enten købes via himmerlandsbilletten.dk eller ved at besøge et af bibliotekerne i den betjente åbningstid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...