Naturvejleder Karsten Kortbuks medvirker, når Rebild Kommune 5. april officielt erklærer sig som ”bivenlig kommune”

REBILD: Bierne har i sandhed noget af glæde sig til i Rebild - hvis det ellers går, som kommunens Landsbyråd forestiller sig.

Planerne går på at binde alle kommunens 34 landsbyer i Rebild Kommune sammen i et fælles projekt, der har til formål at gøre Rebild til bivenlig kommune.

Projektet, som er blevet til i samarbejde med Danmarks Biavlerforbund og Danmarks Naturfredningsforening, tilbyder bl. a. alle landsbyer i Rebild Kommune en blomstereng, hvor der udsås vilde blomster på et areal i landsbyen.

Officielt skydes projektet i gang med en seance på Gravlev Bytorv fredag 5. april.

Landsbyrådets formand, Merete Langeland, vil denne dag overrække et banner med teksten ”Bivenlig Kommune” til borgmester Leon Sebbelin.

Naturvejleder Karsten Kortbuks vil fortælle om betydningen af lidt vild natur i en ellers velplejet have.

Formanden for Østhimmerlands Biavlerforening vil være vært ved smagsprøver på honning og mjød, og børn kan sammen med forældrene samle et lille insekthotel, som kan tages med hjem i haven og give forskellige slags humlebier gode ynglesteder.

Landsbyrådet er på dagen vært ved en lille forfriskning.

- Vi håber at se mange på Bytorvet i Gravlev - og i tilfælde af dårligt vejr rykker vi indendørs i Gravlevs fælleshus Laden, lyder det på forhånd fra formand for Landsbyrådet i Rebild, Merete Langeland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...